A volt MU-legenda vette át a spanyol BL-csapatot

Fotó: NurPhoto / Joan Valls

-

Phil Neville lett a Valencia megbízott vezetőedzője, miután a hétvégi bajnoki vereséget követően lemondott Nuno Espírito Santo.


A Manchester United egykori legendája (20 szezon, 386 mérkőzés) júliusban csatlakozott a Valencia edzői stábjához mint másodedző, hétfőn pedig ideiglenesen átvette a spanyol bajnokság előző kiírásában negyedik helyen végző gárda irányítását. Az UEFA B-licenccel rendelkező Neville korábban a MU-nál is dolgozott másodedzőként, valamint az angol U21-es válogatottnál is szerzett tapasztalatokat.


Phil Neville követi az edzői poszton a távozó Nunót


Ezúttal azonban minden korábbinál nehezebb dolga lesz. Az még hagyján, hogy a csapatra szerdán spanyol kupameccs vár a Barakaldo ellen, utána azonban a bajnokságban a bombaformában lévő címvédő, a Barcelona ellen kellene feledtetni a Nuno távozásához vezető, Sevilla elleni 1-0-s vereséget. A csapat most 13 forduló után csak a 9. helyen áll 19 pontot szerezve.

A Valencia még a Bajnokok Ligájában is érdekelt, sőt még tovább is juthat a H csoportból, ehhez azonban nem lesz elég december 9-én legyőznie a Lyont, izgulniuk kell, hogy a Gent ne tegyen ugyanígy a már biztos csoportgyőztes Zenit ellen.