A Vodafone lendületet adna a női startupoknak

-

A németországi Vodafone Institution a nők által létrehozott és a nők helyzetének javítását támogató startupok számára hirdetett nemzetközi pályázatot, amelyen magyar vállalkozások is indulhatnak.


Az F-LANE pályázat célja, hogy minél több nő vállalhasson vezető szerepet a technológiai fejlődésben, és világszerte segíthessék társaikat is. A nyertesek egy hathetes berlini képzés során a szakma legjobbjaitól tanulhatnak, és lehetőségük nyílik új üzleti kapcsolatok építésére is.

Az F-LANE partnerei az Impact Hub Berlin és a Social Entrepreneurship Akademie. Az együttműködés célja megtalálja azokat az innovatív startupokat, amelyek a nőkre koncentrálnak, bátor megoldásokkal keresik a választ társadalmilag fontos kérdésekre, és képesek akár globális szinten is ösztönözni a változást.

Alice Steinbrück, a Vodafone Institution social business üzletágának vezetője elmondta: a korunkban zajló digitális átalakulás kitűnő lehetőséget biztosít, hogy javítsunk a lányok és nők helyzetén. A nőket életük minden területén segítheti a technológia, amennyiben a legjobb digitális termékek úgy valósulhatnak meg, hogy kifejlesztésükben a nők is tevékenyen részt vesznek. Az F-LANE éppen ezt támogatja.

Az F-LANE hathetes programja öt olyan startupnak nyújt lehetőséget a tanulásra és segíti piacra lépésüket, melyek a technológia felhasználásával a nők esélyegyenlőségét segítik. A nyertes pályázók Berlinben tanulhatnak a legjobbaktól. A tréning ideje alatt biztosított számukra a lakhatás, a mindennapi élethez szükséges fedezet és akár a gyerekekről való gondoskodás is.

A program résztvevőit a területen már bizonyított mentorok segítik, akiktől megtanulható mindaz, ami a startup világban az előrelépéshez szükséges, éppúgy, ahogy a buktatók elkerülésének módjai is. A fejlesztési programok minden esetben egyediek, a pályázók testreszabott fejlesztési és képzési programot kapnak, mentorukat is ennek megfelelően választják ki. A folyamat során a résztvevőknek módjukban áll majd feltérképezni az üzleti lehetőségeiket is, hiszen a Vodafone nemzetközi hálózatán keresztül a világ minden táján tudnak egyeztetni társcégekkel, potenciális befektetőkkel.

Elvárás, hogy a startup küldetése túlmutasson a profiton. Alapvető célkitűzés, hogy a technológia alapú ötletnek társadalmi hatása is legyen, amivel javulhat a nők és lányok helyzete a világban.

A képzésre november 18-ig lehet pályázni a világ bármelyik tájáról, így Magyarországról is. A program 2017 februárjában indul. A pályázatról és a pályázati feltételekről minden további információ elérhető az F-LANE weboldalán, a jelentkezési lap itt található.