A világtörténelem legjobb támadótriói

-

A megállíthatatlannak tűnő Messi, Neymar, Suárez hármas remeklése adta az ötletet az egyik leglátogatottabb focis blogoldal, a 101greatgoals szerkesztőinek, hogy összeállítsák a futballtörténelem legjobb kilenc trióját. Puskás Ferenc is bekerült a legjobbak közé.


9. Rijkaard, Van Basten, Gullit (Milan)

Silvio Berlusconi első igazolásai között szerepelt a három holland, és egyben a legjobbak között is, ez a trió 1989-ben és 1990-ben is Európa trónjára ültette a Milant. Vezetésükkel 1991 és 1994 között zsinórban háromszor nyertek a piros-feketék olasz bajnokságot úgy, hogy közben volt egy 58 meccses veretlenségi sorozatuk is.
8. Romario, M. Laudrup, Sztojcskov (Barcelona)

Johann Cruyff álomcsapatában Romario és Sztojcskov lekötötte az egész védelmet, így Laudrup általában középen szabadon ficánkolhatott.7. Cruyff, Rep, Keizer (Ajax, Hollandia)

A trió az 1974-es világbajnokságon a döntőig vitte Hollandiát, az Ajaxszal pedig 1971-ben,1972-ben és 1973-ban is megnyerte a BEK-et.6. Di Stefano, Gento, Puskás Ferenc (Real Madrid)

A blogoldal kiemeli, hogy Puskásék tették fel a focitérképre e Real Madridot az 1950-es években, amikor mindent megnyertek, amit lehetett, Gento pedig azóta is az egyedüli focista, aki hatszor hódította el a BEK-/BL-trófeát. A szerkesztők megjegyzik még, hogy egy ultraagresszív, 3-2-5-ös felállással támadták Puskásék az ellenfeleket.5. Bale, Benzema, C. Ronaldo (Real Madrid)

Már csak azért is kötelező ezt a hármast a legjobbak között említeni, mivel a futballtörténelem két legdrágább játékosát is magában foglalja. Carlo Ancelotti irányítása alatt megállíthatatlanok voltak, a 2013/2014-es szezonban 97 gólt termeltek így hárman.4. Jairzinho, Tostao, Pelé (Brazília)

Talán nem túlzás minden idők egyik legnagyszerűbb válogatott csatárhármasának nevezni. Tostao a Cruzeiro történelmének legeredményesebb játékosa 249 góllal, Jairzinho az 1970-es világbajnokságon minden meccsen gólt lőtt, Pelé pedig nem szorul bemutatásra.3. Rivaldo, Ronaldo, Ronaldinho (Brazília)

Egy másik brazil hármas tudja csak megelőzni az előző triót. A 2002-es világbajnok együttes három legnagyobb sztárja közül mind a hárman játszottak a Barcelonában és a Milanban is.2. Best, Law, Charlton (Manchester United)

Minden idők legjobb ManUnited-triója a támadószekcióban. Mind a hárman megnyerték az Aranylabdát, akárcsak az előző brazil hármas.


Sport. Football. League Division One. Old Trafford, England. Circa 1964. Manchester United v Liverpool. Manchester United's players leave the field: L-R: Bobby Charlton, Denis Law, George Best, David Herd and Nobby Stiles.

Balról jobbra: Charlton, Law, Best


1. Messi, Neymar, Suárez (Barcelona)

Nem csak azért szerepelnek ők az első helyen, mert aktuálisan ők a legjobbak. A 2015-ös évben például ők hárman több gólt szereztek (120), mint a Real Madrid teljes csapata (105). Messi 42, Neymar és Suárez pedig 39-39-et.


554887045