A világ legnagyobb élményparkját tervezik a Balaton partjára

Fotó: Aqua Regnum Hungary / G_Péter

-

Kérdés, hogy az álomból valóság lesz-e.


Gigantikus beruházás ötletével állt elő Gulyás Péter projektgazda: Aqua Regnum Hungary néven Balatonalmádi és Fűzfő között építené fel a világ legnagyobb, és egyetlen non-stop fedett vízi élményparkját.


Az élménypark tervezett mérete


A többféle medence mellett sziklaugró hely, vízesés, homokos fövenyű strand és pálmaliget is lenne, a vízi vidám- és kalandpark mellett. Sőt, ez lehetne a búvárok hazai fellegvára, a projektgazda víz alatti luxusszállót is álmodott.


Nagyjából ilyen lenne, csak sokkal nagyobb


Gulyás Péter szerint a helyszínválasztást a térség különleges mikroklímája indokolja.

Igaz, kicsit drága a projekt: 5 milliárd euróba kerül, célszerűen 30 százalékban a magyar állam lenne a tulajdonos - legalábbis a projektgazda elképzelése szerint.


A teljes elképzelés


A hvg.hu kicsit utánajárt a gigaberuházásnak. Gulyás a lapnak azt mondta, ha az állam nem száll be, nem lesz belőle semmi, de állítása szerint komoly tárgyalásban vannak a kormánnyal, bár azt nem árulta el, hogy kivel. „A kormány által is elismert lobbisták egyengetik a projekt útját.”


A két önkormányzat is támogatja a projektet, bár Balatonalmádi polgármestere, Keszey János azt mondja, csodálkoznának azon, ha ebből lenne valami, mert semmiféle előírásnak nem felelnek meg a projektben foglalt egyes elképzelések.