A világ legbefolyásosabb meleg vezetői között a Prezi társalapítója

Fotó: MTI/Fehér Ház/Pete Souza / MTI/Fehér Ház/Pete Souza

-

Árvai Péter 11. a Financial Times listáján. Jelölésekor szempont volt, hogy ő az egyetlen nyíltan meleg magyar cégvezető.


Több száz jelölt közül választotta ki a zsűri Árvai Pétert, a Prezi társalapítóját és ügyvezető igazgatóját. A zsűritagok azt nézték, hogy a jelöltek mennyire sikeresek az üzleti életben, illetve hogy mennyit tesznek a meleg közösségért.

A 100 fős listát idén negyedszer állították össze, és a keddi Financial Timesban jelent meg.


Az OUTstanding, legbefolyásosabb LMBT+ vezetők listája megalapításával meg akartuk mutatni, hogy milyen sokan vannak az üzleti életben, akik melegek és sikeresek. Ezzel szeretnénk inspirációt adni a következő generációnak

– mondta Suki Sandhu, az out-standing szervezet alapítója.

Árvai jelölésekor szempont volt, hogy ő az egyetlen nyíltan meleg magyar cégvezető. Sokszor beszél magáról és arról, hogy melegként is lehet valaki sikeres üzletember.


Amikor gyerek voltam, én nem ismertem egyetlen nyíltan meleg üzletembert vagy sikeres cég vezetőt. Sokáig nem is voltam biztos abban, hogy a kettő lehetséges egyszerre. Abban reménykedem, hogy a mai fiataloknak ebben már nem kell kételkedniük, köszönhetően az OUTstandingnek

– mondta Árvai.

Árvai az első magyar ezen a listán, sőt eddig Kelet-Közép-Európából sem volt senki, aki felkerült volna. A díj odaítélésében fontos szerepet játszott, hogy aktívan tesz azért, hogy a munkahelyeken is segítse az LMBT+ (szexuális kisebbségek) közösségét.

A Pride felvonuláson a Prezi volt az egyetlen cég, amely céges logóval vonult fel. Azóta a Google-lel és az espell-lel közösen megalapította a Nyitottak vagyunk kezdeményezést a sokszínűbb munkahelyekért, ahol a munkatársakat csak a teljesítményük alapján ítélik meg. A kezdeményezéshez már több mint 900 cég és szervezet csatlakozott.