A világ legaljasabb embere vette meg az egyedi Wu-Tang Clan lemezt

-

Ne várják, hogy közkincssé teszi, nem vallana rá.


Még 2014 márciusában jelentette be a Wu-Tang Clan, hogy következő lemezükből, a Once Upon a Time in Shaolinból csak egy példányt készítenek el. A lemez azé lesz, aki a legtöbbet ígéri érte. A rajongók ugyan indítottak egy Kickstarter kampányt az album megvásárlására, de nem jött össze elég pénz. Az árverésen végül 2 millió dollár körüli összegen egy magánember jutott hozzá az egyedi műtárgyhoz.


A vásárló nevét sem a banda sem az aukciósház nem hozta nyilvánosságra, a Bloombergnek viszont így is sikerült kinyomoznia. A Once Upon a Time in Shaolin egy Martin Shkreli nevű amerikai befektető tulajdona. Ha a név ismerősnek hangzik, nem véletlen. Shkreli azzal került be idén a hírekbe, hogy cége, a Turing Pharmaceuticals megvásárolta a Daraprim nevű, a HIV, malária és rák kezelésében fontos szerepet kapó gyógyszer gyártási jogait, majd az addig 13,5 dolláros tabletta árát 750 dollárra emelte.


Ha visszamehetnék, magasabbra emelném az árakat


A Wu-Tang Clan nem boldog attól, hogy a befektetőhöz került a lemezük. RZA levélben küldte el nyilatkozatát a Bloombergnek arról, hogy Shkreli azelőtt vette meg az albumot, hogy a Daraprim-ügy kirobbant volna. A banda a kétmillió dollár jelentős részét jótékony célra adományozta oda.

Shkreli a délután folyamán elkezdte YouTube-on streamelni a napját, beígérve, hogy valami különlegeset is fog játszani. Amikor azonban belenéztünk, semmi nem történt a csatornán, ráadásul a befektető sem volt a kamera előtt.