A vihar teljesen letarolta a kajak-kenusok milliós értékű hajóit

Fotó: MTI / Mészáros János

-

A szerdai vihar súlyos károkat okozott a magyar kajak-kenusoknak. Számos versenyző többmilliós hajója teljesen megsemmisült – közölte a szövetség.


Mintegy 40 milliós kár keletkezett a Magyar Kajak-Kenu Szövetség központi bázisában, a Csepelen található Kolonics György Vízisport Központban, mikor szerdán a vihar több fát gyökerestül csavart ki a telepen és több épület is súlyosan megrongálódott – számol be az Origo.


A mindössze öt éve épült telepen az elmúlt hónapokban számos fejlesztés és bővítés történt. A milliós értékű versenyhajókat az udvari tárolóban helyezték el, ám ez sem védte meg azokat, jelentős részük használhatatlanná vált.

„Sajnos megsemmisült a bakui győztes kajakos, Dudás Miklós és a kenus Nagy Péter hajója, valamint az Európa Játékokon nyertes férfiegység vadonatúj négyese is ”mondta Schmidt Gábor, az MKKSZ főtitkára. – Jelentősen megrongálódott a műhely teteje, és ráesett egy fa az új épület áramelosztójára is, így a telepen jelenleg nincs áram. Ez utóbbi probléma remélhetőleg péntekre megoldódik, és utána megkezdődhet az épületek helyreállítása."

A főtitkár azonban hozzátette, hogy a versenyzők felkészülése a válogatóra nem került veszélybe, mivel a szövetség tudott számukra póthajókat biztosítani. Az MKKSZ-nek a hajókra és az épületekre is volt érvényes biztosítása, így a szövetség bízik abban, hogy a körülbelül 40 millió forintos kárt a biztosító megtéríti majd.