A Vidi ötöt rúgott, a Békéscsaba kiesett, a Vasas lehet, hogy nem

Fotó: MTI / Czeglédi Zsolt

-

Az ezüstéremért zajló versenyben most éppen a Vidi áll nyerésre. A Vasas talán a szezon legfontosabb meccsét nyerték meg a Puskás ellen.


Torghelle elintézte

Videoton FC - MTK Budapest 5-0 (2-0)
Felcsút, 1933 néző, v.: Andó-Szabó
Videoton: Danilovic - Szolnoki, Vinícius, Juhász R., Stopira - Pátkai, Simon Á. (Heffler T. 76.) - Nego, Suljic (Géresi 69.), Oliveira (Kovács I. 69.) - Tischler
MTK: Hegedüs L. - Poór, Baki, Grgic, Vadnai - Thiam (Deutsch 86.), Vass Á. - Bese, Gera D. (Vogyicska 80.), Hajdú (Nikac 65.) - Torghelle
gólszerzők: Nego (5., 83.), Grgic (10. - öngól), Tischler (64.), Suljic (66.)
piros lap: Torghelle (24.)
sárga lap: Simon Á. (44.), illetve Grgic (71.), Vass Á. (85.)


Nem sokat teketóriázott a Videoton az "ezüstrangadón", rögtön a mérkőzés elején megszerezte a vezetést: Stopira beadását Nego fejelte szép mozdulattal a kapuba. Alig telt el pár perc és a fehérváriak megduplázták előnyüket: Suljic viharzott el a jobb szélen, beadását Hegedüs kapus Grgicre ütötte, a labda pedig róla pattant a kapuba. A hazaiak a vezetés tudatában sem vettek vissza, az MTK bénultan futballozott. A fővárosiak gondjait tovább tetézte csapatkapitányuk, Torghelle, aki durva belépőjével kiállíttatta magát. Emberelőnyben játszva a Videoton sorra dolgozta ki a helyzeteket, de a szünetig nem tudott újabb gólt szerezni.


Valaki mondja meg, hogy mi történt!


A második félidőben ott folytatták a csapatok, ahol az elsőben abbahagyták: a hazaiak sokkal többet birtokolták a labdát és helyzetekig játszották akcióikat, míg az MTK leginkább a védekezéssel volt elfoglalva. Tischler egy bomba szabadrúgásgóllal indította a fehérvári gólok sorát ebben a játékrészben, majd két perccel később Suljic erőszakossága eredményezte a negyedik hazai találatot. Negyedórás "üresjáratot" követően Nego meglőtte csapata ötödik, önmaga második gólját, s ezzel beállította a végeredményt.


A per pillanat 52 ponttal a második helyen álló Videoton az utolsó fordulóban az Újpesthez látogat. Az 51 ponttal jelenleg negyedik MTK a bent maradásért küzdő Vasast fogadja majd Dunaújvárosban.


Potyogtak a gólok és a lapok

Paksi FC - Szombathelyi-Swietelsky Haladás 2-3 (1-0)
Paks, 1000 néző, v: Karakó
Paks: Csernyánszki - Kulcsár D., Rodenbücher, Gévay, Szabó J. - Papp K., Koltai (Balázs, 82.), Bertus, Szakály D. (Asztalos, 64.), Kecskés - Hahn
Haladás: Király - Schimmer, Jánvári, Iszlai, Bosnjak - T. Wils, Kovács L., Németh M. (Medgyes, 82.), Halmosi - Williams, Gaál
gólszerzők: Gévay (27.), Papp K. (78.), illetve T. Wils (73.), Rodenbücher (82., öngól), Gaál (94.)
kiállítva: Gévay (62.), Szabó J. (93.)
sárga lap: Hahn (18.), Szabó J. (34.), Gévay (47., 62.), Kecskés (79.), illetve Jánvári (17.), Schimmer (31.), Williams (47.), Német M. (59.), Halmosi (83.)

Az első félidőben a hazaiak futballoztak fölényben, irányították a játékot, de az első perctől tartó nyomásuk csak a 27. percben érett góllá. A vezetés megszerzése után sem állt be védekezni a Paks, ugyanakkor a Haladás tempója felgyorsult, ám a szünetig nem változott az állás.

Fordulás után kezdeményezőbb volt a szombathelyi csapat, amely a védekezését is feljebb tolta. A 62. percben Gévay kiállítása miatt emberelőnybe került a Haladás, amely 10 perccel később kiegyenlített, ám nem sokáig örülhetett, öt perc múlva ugyanis megérkezett a hazaiak válasza.

A vendégek azonban nem adták fel, a hajrá elején egy számukra szerencsésen alakuló szituációban, Rodenbücher öngóljával egyenlítettek, majd az utolsó pillanatban - egy újabb paksi piros lap után - Gaál szabadrúgásból beállította a végeredményt.

A rendkívül harcos, kemény találkozón a két piros mellett 10 sárga lapot osztott ki a játékvezető, a nagyot küzdő Haladás pedig elvitte a három pontot a Tolna-megyeiek otthonából. A paksi közönség pedig sorozatban harmadszor távozhatott úgy a stadionból, hogy kikaptak kedvenceik.


Bronzot érhet

DVSC-TEVA - Diósgyőri VTK 3-1 (2-1)
Debrecen, 3286 néző, v.: Szabó Zs.
Debrecen: Verpecz - Lázár, Brkovic, Mészáros, Korhut - Bódi, Jovanovic, Varga J., Djelmic (Ferenczi, 61.) - Takács T. (Kulcsár, 87.), Holman (Tisza, 79.)
Diósgyőr: Rados - Okuka, Lipták, Tamás, Nemes - James (Kovács G., 71.), Egerszegi - Bacsa (Ternován, 73.), Bognár I. (Szabó B., 87.), Barczi - Novothny
gólszerzők: Jovanovic (13.), Takács T. (19.), Bódi (69.), illetve Egerszegi (43.)
sárga lap: Jovanovic (53.), Korhut (92.), illetve Okuka (33.), James (45.), Nemes (67.), Novothny (83.), Lipták (92.)

A Debrecen kezdte aktívan a mérkőzést, sorozatban dolgozta ki a helyzeteit, és szűk húsz perc elteltével már két góllal vezetett. A Diósgyőr leginkább védekezett, de korántsem hatékonyan, egy-egy ellentámadása pedig erőtlen volt, a hazai kapuig el sem jutottak a vendégek az első harminc percben. A szünet előtti utolsó negyedórára viszont magára talált, látványosan feljavult a DVTK, több helyzetet dolgozott ki, és az egyiket ki is használta.


Takács Tamás (fehérben) jó vétel volt Debrecenben


A fordulást követően továbbra is élénk ritmusú, változatos volt a mérkőzés, a Debrecen játszott mezőnyfölényben, de a Diósgyőr is igyekezett kontratámadásokat vezetni. A DVSC szabadrúgásból növelte előnyét a félidő közepén, ezzel bebiztosította győzelmét, amely megérdemelt volt, mert többnyire azt történt a pályán, amit a hazaiak elképzeltek.

A Diósgyőr 2008 óta képtelen nyerni a Loki otthonában. A Debrecen ezzel a három ponttal megelőzte az MTK-t és feljött a harmadik helyre. A Vidihez hasonlóan 52 pontos Loki az utolsó fordulóban az élvonaltól búcsúzó Békéscsaba vendége lesz.


Ingyen meccsnek jó volt

Vasas FC-Puskás Akadémia 1-0 (1-0)
Illovszky Stadion, 3400 néző, v.: Farkas Á.
Vasas: Hermány - Szivacski, Korcsmár, Debreceni, Ristevski - Berecz, Vida, Müller (Romic, 77.) - Könyves, Ádám M. (Ferenczi I. 66.), Remili (Pavlov, a szünetben)
Puskás Akadémia: Pogacsics - Pauljevic, Tar, Fiola, Nagy Zs. - Pekár, Polonkai, Zsidai (Márkvárt, 65.), Zsótér (Castillion, 57.) - K. Mészáros, Sallai (Bacelic-Grgic, 63.)
gólszerző: Korcsmár (7.)
sárga lap: Szivacski (24.), Remili (25.), illetve (Pekár (26.), Polonkai (92.)

A kiesési rangadóra ingyenes volt a belépés, ami meg is látszott a nézőszámon, ugyanis a lehetőségekhez képest szinte telt ház volt az Illovszky Stadionban.

Rendkívül határozottan kezdte a meccset az angyalföldi együttes, és ez gyorsan vezetést eredményezett. Korcsmár Zsolt találata után átvette az irányítást a Puskás Akadémia, mindkét csapatnak voltak helyzetei, a gólhoz a felcsútiak jártak közelebb, de Zsótér Donát a kapufát találta el.


Berecz Zsombor, Vasas, Puskás Akadémia

A Vasas marad, a Puskás Akadémia megy?


A szünet után is aktívan, gólra törően futballoztak a csapatok. A vendégek a hajrában felállt védelem ellen rohamoztak, Castillion fejese a keresztlécen csattant, és számos beívelést is hatástalanítaniuk kellett a fővárosiaknak. Mivel hiba nélkül végrehajtották mindezt, megelőzték a felcsútiakat a tabellán, és megőrizték esélyüket a bennmaradásra az utolsó forduló előtt.


Egy évig tartott

Budapest Honvéd FC-Békéscsaba 1912 Előre 2-1 (2-1)
Bozsik Stadion, 1300 néző, v.: Pintér Cs.
Honvéd: Horváth A. - Ikenne-King (Botka, 71.), Lovric, Bobál D., Baráth - Vasiljevic (Gazdag, 56.), Hidi, Nagy G., Kamber - Youla (Prosser, 82.), Eppel
Békéscsaba: Poleksic - Bényei, Vaskó, Damjanovic, Fabio - Spitzmüller (Juhász Gy., 91.), Piermayr, Laczkó - Calvente (Svedjuk, 72.), Paukner (Viczián, 58.), Punosevac
gólszerzők: Baráth (30.), Vasiljevic (36.), illetve Laczkó (25.)
sárga lap: Piermayr (80.), Viczián (93.)
kiállítva: Laczkó (92.)

Egy kihagyott békéscsabai ziccerrel kezdődött a találkozó, majd felváltva forogtak veszélyben a kapuk. Laczkó Zsolt vezetőgólja után a kispestiek kerültek fölénybe, és kisvártatva egyenlítettek, sőt még a szünet előtt fordítottak is.

A két csapat helyezéséhez képest meglepően jó iramú és izgalmas volt az első félidő, amely során számos helyzet dolgoztak ki a csapatok. A második felvonás ezzel szemben jóval eseménytelenebb volt, és a kevés lehetőség egyikéből sem született gól.

Ezzel eldőlt, hogy az újonc békéscsabai együttes biztosan búcsúzik az élvonaltól a jövő hétvégi, utolsó fordulót követően, mert jelenleg sereghajtó, és bár pontszámban még utolérheti a Vasast és a Puskás Akadémiát is, az angyalföldieket kevesebb győzelme miatt már nem előzheti meg.


KÖVESD A VS SPORTROVATÁT A FACEBOOKON IS!