Garancsi a reklámpiacon terjeszkedik

Forrás: MTI/MTVA / Koszticsák Szilárd

-

Garancsi István megvásárolta csütörtökön a reklámpiacon szereplő spanyol–magyar ESMA Zrt. részvényeinek 100 százalékát – írta a Népszava. Egyre jobban megy az Orbán Viktorhoz és családjához közel álló üzletembernek.


A lap pénteki számában ismertetik a társaságot irányító Bleuer István közleményét, amely szerint a tulajdonostársakkal egyetértésben úgy határozott, hogy az ESMA menedzsmentje részére értékesíti a társaságot, s „a beruházás nagysága miatt a megmaradt csapatnak szüksége volt egy pénzügyi befektetőre is”. Több gazdasági szereplő megkeresése után Garancsi István adta a legkedvezőbb ajánlatot.


A közlemény szerint Garancsi István célja, hogy az érdekkörébe tartozó cégek reklámtevékenységét az ESMA koordinálja, de „természetesen bízik a további terjeszkedésben is”. A zrt. vezérigazgatója, valamint a menedzsment tulajdonosi képviselője a cégnél csaknem 20 éve dolgozó Gátai Péter lett.

A lap emlékeztet arra, hogy az ESMA Zrt. tulajdonában van többek között a villanyoszlopreklámok joga, amelyek használatát azonban három éve törvény tiltja, ami jelentős bevételi forrástól fosztotta meg az ESMA-t.

Garancsinak az utóbbi években egyre jobban megy. Nem csak a Videoton futballklub tulajdonosa, foglalkozik mezőgazdasággal és ingatlanokkal, de ezeknél talán még jövedelmezőbb, hogy ő a többségi tulajdonosa a Fradi-stadiont is felépítő Market Építő Zrt.-nek, és érdekelt az energiakereskedelemmel foglalkozó svájci MET Holdingban is. Garancsiról és üzleti érdekeltségeiről ebben a cikkünkben írtunk bővebben.

Emellett az április másodikai tisztújító után már a Magyar Labdarúgó-szövetség elnökségének tagjává is megválasztották.