A Videoton 3-at, a Loki 7-et rúgott, a Puskás és az Újpest is kikapott

Fotó: MTI / Czeglédi Zsolt

-

Első bajnokiján simán nyert a Horváth Ferenc irányította Vidi a Honvéd ellen. A DVSC megsemmisítette a Békéscsabát, újra kikapott az Újpest, a PAFC és a Vasas is.


Most jöttek a gólok Fehérváron

Videoton FC - Budapest Honvéd FC 3-0 (2-0)
Székesfehérvár, 2281 néző, v.: Iványi

Videoton:
Danilovic - Nego, Juhász R., Vinícius, Stopira (Szolnoki 22.) - Simon Á. (Pölöskei 51.), Pátkai - Gyurcsó, Suljic, Oliveira (Kovács I. 77.) - Feczesin

Honvéd:

Kemenes - Botka, Lovric, Bobál D., Baráth - Nagy G., Kamber - Vernes, Hidi (Vasiljevic 73.), Gazdag (Holender 46.) - Youla (Délczeg 68.)
gólszerzők: Feczesin (33.), Gyurcsó (45.), Juhász R. (64.)
sárga lap: Feczesin (35.), Szolnoki (60.), Danilovics (60.), Juhász R. (82.), illetve Vernes (9.), Gazdag (38.), Youla (60.)

Horváth Ferenc első ízben irányította bajnoki mérkőzésen a Videotont, és a fehérváriak újra a tavalyi bajnokságban látott arcukat mutatták. Az első félidőben Feczesin Róbert és Gyurcsó Ádám is betalált, a második félidő közepén pedig a válogatott középső védője, Juhász Roland tette fel a pontot az i-re.


A Loki ismét kíméletlen üzemben volt

DVSC-TEVA - Békéscsaba 1912 Előre 7-0 (1-0)
Debrecen, Nagyerdei Stadion, 2282 néző, v: Szilasi

DVSC:
Radosevic - Mészáros, Máté P., Brkovic (Jovanovic, 60.), Korhut - Varga J. (Szakály P., 70.), Zsidai - Balogh N., Tisza, Kulcsár T. - Sidibe (Sós, 66.)

Békéscsaba:
Ilizi - Bényei, Vadász, Vaskó, Guaru - Borbély, Spitzmüller, Calvente Criado (Damjanovic, 77.), Laczkó, Piermayr (Birtalan, a szünetben) - Viczián (Bagi, 70.)
gólszerzők: Kulcsár T. (32., 68.), Sidibe (52.), Balogh N. (54.), Tisza (63.), Zsidai (76.), Ilizi (81., öngól)
kiállítva: Vaskó (70.)
sárga lap: Borbély (42.), Guaro (58.), Calvente Criado (65.)

A Debrecen csendes első félidő után a második játékrészben kivégezte az újonc Békéscsabát. A 32. percben Kulcsár Tamás góljával szereztek vezetést a hajdúságiak, hogy ezzel a vékony előnnyel menjenek szünetre. A második félidőben aztán bő negyedóra alatt négy gólt rúgott a Loki, és, ahogy az Európa-ligában tette a Skonto Riga ellen, itt már nem is állt meg, rúgott még két gólt, és végül 7-0-val küldte haza a Csabát, amelyik továbbra is utolsó a tabellán.


Szép játék semmiért

Vasas FC-Diósgyőri VTK 0-1 (0-0)
Illovszky Stadion, 1500 néző, v: Karakó

Vasas:
Nagy G. - Osváth, Grúz, Pajovic, Hangya - Czvitkovics, Vukasovic, Berecz (Vida, 75.) - Pavlov (Kenesei, 62.), Remili, Könyves (Novák, 81.)

DVTK:
Rados - Eperjesi (Bacsa, 69.), Lipták, Tamás M., Nemes - James, Kitl (Egerszegi, 92.) - Okuka, Bognár I. (Nikházi, 86.), Barczi - Novothny
gólszerző: Bacsa (70.)
sárga lap: Könyves (36.), Remili (91.), illetve Tamás M. (68.), Lipták (80.), Okuka (81.), James (88.)

A viharsarkiak szerencséje, hogy a Vasas is újra kikapott, így csak 2 pont a hátrányuk velük szemben. Igaz Szanyó Károly csapata csak 1-0-ra kapott ki. Bacsa Patrik 70. percben rúgott gólja azonban legalább annyira fájhatott, lévén, hogy azt hazai pályán, a Fáy utcában kapták a piros-kékek.


Az eső a paksiakkal volt

Paksi FC-Újpest FC 1-0 (0-0)
Paks, 500 néző, v.: Andó-Szabó

Paksi FC:
Molnár P. - Kulcsár D., Lenzsér, Gévay, Szabó J. - Koltai (Hahn, 84.), Bertus, Kesztyűs (Vági, 91.), Papp K., Bartha - Balázs Zs. (Bajner, 67.)

Újpest FC:
Balajcza - Nagy T., Litauszki, Heris, Mohl - Balázs B., Bardhi, Balogh B. (Kabát, 76.), Hazard (Sallói, 76.), Andric - Diagne
gólszerző: Bertus (70.)
sárga lap: Kulcsár D. (64.), Bajner (85.), illetve Nagy T. (87.), Heris (92.)

Az Újpest is 1-0-ra kapott ki, ezúttal Pakson maradtak alul a lila-fehérek. A zuhogó esőben rendezett találkozón főleg a szerencsével álltak hadilábon a fővárosiak, Mbaye Diagne lövése például azért kötött ki a paksi kapuban, mert mire odáig ért volna lelassult a sárban és végül megállt. Nem úgy Bertus Lajos 70. percben leadott bombája, amibe csak beleérni tudott Balajcza Szabolcs. A paksi csapatban bemutatkozott Bajner Bálint, aki a 67. percben lépett pályára, első ízben az NB I-ben.


A végén megint nem ment

Puskás Akadémia-MTK Budapest 2-3 (1-1)
Pancho Aréna, 1000 néző, v: Pintér

Puskás Akadémia:
Pogacsics - Kocsis (Tischler, 64.), Fodor, Kelic (Herceg, 32.), Dinjar - Pauljevic, Bacelic-Grgic, Sallai, Márkvárt, Pekár - Lencse

MTK Budapest:
Hegedüs - Bese, Poór, Grgic, Vadnai - Strestík, Kanta, Vass - Gera D., Torghelle (Thiam, 67.), Ramos (Szatmári I., 94.)
gólszerzők: Lencse (18., 11-esből), Fodor (77.), illetve Kanta (31., 86., a másodikat 11-esből), Bese (53.)
sárga lap: Bacelic-Grgic (20.), Herceg (62.), Márkvárt (79.), illetve Vadnai (16.), Torghelle (35.), Kanta (78.)

A Puskás Akadémiának sem megy, a felcsútiak utoljára augusztus 22-én, a Vasas elleni 1-0 után örülhettek győzelemnek a bajnokságban (és azóta már a Magyar Kupából is kiestek). Robert Jarni csapata hiába játszik időnként szemrevaló, tetszetős futballt, ha a meccsek végén vesztesként hagyja el a pályát. A PAFC ezúttal is vezetést szerzett egyszer, majd kiegyenlítenie is sikerült, amikor először hátrányba került, de a mérkőzés vége megint nem az övék volt, hanem az MTK-é - az Újpest ellen büntetőt hibázó Kanta József ezúttal magabiztosan értékesítette a 87. percben megítélt büntetőt.