A veszprémi Palmarsson izlandi hidegvérrel készül a volt csapata ellen

Fotó: AFP / FAYEZ NURELDINE

-

Szombaton, a Kiel elleni Bajnokok Ligája-meccsen mutatkozik be a Veszprémben Aron Palmarsson, aki nemrég még a magyar csapatot keserítette.


Szombaton mutatkozik be a Veszprémben az izlandi Aron Palmarsson, méghozzá a volt csapata, a THW Kiel ellen. Az északi kézis nyáron, felkészülési meccsen már játszott a Kiel ellen, sőt gólt is dobott a 32-19-re megnyert meccsen.

Ezúttal is a Veszprém az esélyes, még a sérült Nagy László és Christian Zeitz nélkül is. Sok függ attól, hogy Palmarsson izlandi hidegvérrel miként szervezi a játékot, és hogyan sikerülnek a hol bombaerős, hol cseles átlövései.


A szívét is Veszprémbe hozta

„Mindenkit szeretnék megnyugtatni, hogy nemcsak a számomra fontos személyes tárgyaimat hoztam magammal Veszprémbe, hanem a szívemet is. Határvonalat húzott az életemben az a nap, amikor elbúcsúztam Kieltől, és Veszprém felé vettem az irányt. Tagadhatatlan, hogy néha eszembe jutnak a német haverok és a régi emlékek, de ez természetes a Németországban eltöltött hat év után. Még húszéves sem voltam, amikor Izlandot elhagyva csapatot váltottam, de szerencsére Kielben is volt egy izlandi »apukám«, Alfred Gislasson, az edzőm, aki igazi kézilabdázót faragott belőlem. Ezt mindig és mindenhol el szoktam mondani” – mondta el ismét a 25 éves izlandi a Telekom Sporthír Szolgálatnak.

Kétszeres BL-győztesként érkezett Veszprémbe, ahol három évre szóló szerződést írt alá. Alighogy megtette ezt, a Kiel megpróbálta visszavásárolni, hiába.


Magasan a mérce

Palmarsson két sorsöntő BL-meccsen is kellemetlen perceket okozott a Veszprémnek: tavaly a négyes döntő első napján hét gólt lőtt, nélküle a németek aligha jutottak volna a döntőbe. Idén tavasszal már kilencet szórt az elődöntőben, de ez is kevés volt. „Mindkét meccs magasra emeli a mércét, de nem ez a lényeg, hanem az, hogy mi győzzünk. A Veszprém egy igazán sokszínű csapat, hol Ilics dobja a legtöbb gólt, hol Marguc, ismét máskor pedig Sulic” – fogalmazott.

Kétszer nyert Bajnokok Ligáját a Kiellel, először 2010-ben, aztán 2012-ben. Nem tagadja, hogy a veszprémi évei alatt újabb BL-sikerre számít: „Ha nem ez lenne a magyar csapatom célja, nem is jöttem volna Veszprémbe. Könnyítette a beilleszkedésemet Ilics és Zeitz jelenléte, akikkel együtt játszottam Németországban. Jól érzem magam a balatonfüredi lakásomban, és annak is örülök, hogy az izlandi fociválogatott ott lehet a franciaországi Európa-bajnokságon. Várom a tavaszt, hogy egy jót golfozhassak valamelyik Veszprém-közeli pályán, de még jobban a következő BL-döntőt!”