A veszprémi kézisek segítenek a Kohásznak

-

A Dunaújváros női csapata bejutott az EHF-kupa döntőjébe, de nem játszhat otthon, mert alkalmatlan rá a csarnoka. Veszprémből jön a segítség.


Nyilván a legjobb volna hazai pályán játszani egy nemzetközi kupadöntőben a Dunaújvárosi Kohász női kéziseinek, de ha már nem lehet, Veszprémben, a Syma-csarnokban vagy Dabasban gondolkodnak. Bár talán a Veszprém gesztusa hamarosan el is dönti a kérdést.

A Veszprém felajánlja a Kohásznak a Veszprém Aréna használatát a kupadöntőre, méghozzá „úgy, hogy a lányok dunaújvárosi szurkolói számára ötvenszázalékos kedvezményű belépést biztosítunk az Arénába. Ezzel is segíteni kívánjuk a szurkolókat, hogy az utazás ellenére minél többen élőben biztathassák kedvenc csapatukat. Az ügyben a Veszprém megbízottja haladéktalanul fel fogja venni a kapcsolatot a Kohász képviselőivel”.

A tavaly férfi BL-döntőt játszó klub közleménye szerint a saját legendás szurkolótáborukat „arra fogjuk kérni, hogy töltsük meg a csarnokot, és buzdítsuk a dunaújvárosi lányokat úgy, mintha saját csapatunknak szurkolnánk. Azt pedig már igen sokan tudják, hogy az felér egy fél győzelemmel”.

A Dunaújváros idegenben kezdi a német TuS Metzingen elleni EHF-kupa-döntőt, a visszavágót pedig május 7-én vagy 8-án rendezik.