A Veszprém öt góllal győzött Ukrajnában

-

Az MVM Veszprém öt góllal győzött az ukrán Motor Zaporizzsja otthonában a férfi kézilabda Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első mérkőzésén, a Kijev melletti Brovariban, így nagy lépést tett a legjobb nyolc közé kerülésért.


Férfi kézilabda BL, nyolcaddöntő, 1. mérkőzés:
Motor Zaporizzsja (ukrán)–MVM Veszprém 24-29 (12-12)

Élesbe fordult a Bajnokok Ligája-idény a kéziseknél is, a tavalyi ezüstérmes Veszprém szombat este Ukrajnában játszotta a nyolcaddöntő első meccsét. Az esélyesebb Veszprém gyorsan emberelőnybe került, 2-0-val nyitott, a hazaiak a 4. percben találtak be először. Kiegészülve a Zaporizzsja nagytestű játékosai keményen védekeztek, így szoros volt a csata. A magyar bajnok vezetett, ám nagyon harcolt a Motor, nem szakadt le, ugyanakkor a vezetést egyszer sem tudta átvenni.

Az első félidő hajrájában Schuch Timuzsin kiállítása alatt felpörögtek az ukránok, és még a szünet előtt egyenlítettek.

A második félidőt is jobban kezdték a vendégek (14-16), és változatlanul sok büntetést ítéltek a játékvezetők. Ebben a szakaszban a korábbinál sokkal jobban összpontosított a Veszprém, és 23-19-es vezetésénél, a 44. percben újból időt kértek a zaporizzsjaiak. Később sikerült megszakítaniuk közel hétperces gól nélküli időszakukat, de amikor más taktikával próbálkoztak, a Veszprém is időt kért. Sorozatban háromszor talált be ezt követően a Motor, ám a sérüléséből felépült Gulyás góllal hűtötte le a hazaiakat.

A hajrá előtt Iváncsik ziccert rontott, de így sem kellett izgulni. Az 54. percben már 27-22-re vezetett az MVM, és Gulyás kiállítását is átvészelte, és végül megtartotta ötgólos előnyét.

A formalitásnak ígérkező visszavágót jövő szombaton rendezik Veszprémben.

Továbbjutás esetén a Veszprém a lengyel Wisla Plockkal vagy a macedón Vardar Szkopjével találkozik a kölni Final Fourba jutásért. A két csapat szerdai, plocki találkozója 30-30-as döntetlennel zárult.