A Veszprém megszerezte Miklert a Szegedtől

-

Két nappal a Szeged ellen 27-21-re megnyert kupadöntő után a Veszprém férfi kézilabdacsapata leigazolta legfőbb riválisától annak elsőszámú kapusát.


A veszprémi klub honlapja azt írja, a 29 éves Mikler július 1-től lesz a magyar bajnok kézise. A válogatott kapus három évre kötelezi el magát, a Szegedet négy éven át erősítette. A Veszprémben rajta kívül Fazekas Nándor és a horvát Mirko Alilovic lesz a posztján.

Mikler Dunaferrben kezdett el kézilabdázni, a korosztályos válogatottaknak rendre tagja volt: a 2004-es junior Eb-n ezüstérmet, 2005-ben a junior VB-n bronzérmet szerzett. A felnőtt válogatottban 2004-ben mutatkozott be, legnagyobb sikere a 2012-es olimpián elért negyedik helyezés.
A Dunaferrel 8 bajnoki bronzérmet és két MK-ezüstérmet szerzett. 2010-ben igazolt a Pick Szeged csapatához, ahol minden idényben ezüstérmet szerzett a bajnokságban és a kupában is.
A Veszzprém nyártól nem csupán Miklerrel erősít, miután nemrég bejelentette Lékai Máté és a szlován Gasper Markuc érkezését is.