A Veszprém bejutott a BL négyes döntőjébe!

Fotó: AFP / ATTILA KISBENEDEK / AFP / ATTILA KISBENEDEK

Az MKB-MVM Veszprém magabiztos győzelmet aratott hazai pályán a Paris Saint-Germain ellen a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében, így története során először bejutott a kölni Final Fourba.


A hazai csapat jól kezdte mindkét félidőt, de az első játékrészben tartotta vele a lépést a védekezését az odavágóhoz képest összekapó PSG. A vendégek játéka olyannyira működött, hogy szünet előtt a vezetést is átvették, sőt Marko Kopljarnak kétgólos PSG-előny elérésére, vagyis összesítésben a döntetlen kiharcolására is volt esélye, de a helyzet kimaradt, a hazai szurkolók fellélegezhettek. Nagy László egy az egyben Marko Kopljar ellen Nagy László egy az egyben Marko Kopljar ellen Ez volt az utolsó pillanat, amikor előnyben volt a PSG, de a következőben Nagy László már egyenlített is, ezzel beállítva a félidei végeredményt. A második játékrészben aztán a folyamatosan gyorsító Veszprém gyakorlatilag állva hagyta a PSG-t, amely akciógólt alig szerzett, inkább csak Mikkel Hansen büntetőire hagyatkozott, de ez nagyon kevés volt ahhoz, hogy a gólokat folyamatosan termelő hazaiak nyomába eredhessen. A második félidő közepén már a kiütéses győzelem is benne volt a meccsben, a kiváló hangulatot teremtő veszprémi szurkolók pedig már öt perccel a vége előtt „Final Four! Final Four” skandálásba kezdtek. A második félidőben nem nagyon lehetett áttörni a veszprémi falon A második félidőben nem nagyon lehetett áttörni a veszprémi falon Végül ötgólos, magabiztos győzelmet aratott Carlos Ortega csapata – a spanyol szakember a végén el is érzékenyült –, vagyis összesítésben hétgólos különbséggel kiütötte a PSG-t, és története során először, első magyar csapatként bejutott a Bajnokok Ligája négyes döntőjébe, amelyet május 31-én és június 1-jén rendeznek a kölni Laxness Arénában.

BAJNOKOK LIGÁJA, NEGYEDDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ

MKB-MVM Veszprém–Paris Saint-Germain 31-26 (12-12) Veszprém, játékvezetők: Nikolov, Nacsevszki (macedónok) VESZPRÉM: Alilovic, Fazekas (kapusok), Chema Rodriguez 2, Gulyás, Ilics 8 (2), Iváncsik G. 2, Iváncsik T. 3 (1), Jamali, Mocsai, Nagy L. 4, Ruesga 1, Schuch, Sulic 8, Terzic, Ugalde 1, Vilovszki 2. Edző: Carlos Ortega. PSG: Annonay, Sierra Mendez (kapusok), Abalo 2, Császár, Diaw, Garcia Robledo 1, Gojun, Gunnarsson, Hallgrimsson 1, M. Hansen 9 (6), Honrubia 5, Kopljar 2, M'tima, Melic, Narcisse 4, Vori 2. Edző: Philippe Gardent. Kiállítások: 10, ill. 6 perc Hétméteresek: 4/3, ill. 9/6