A Veszprém a SEHA Liga döntőjében

Fotó: MTI/MTVA / Kovács Anikó

-

HÁTTÉR

Hihetetlen izgalmak után az MKB-MVM Veszprém megverte a hazai pályán rendezett négyes döntőn a PPD Zagreb csapatát.


A meccs elején úgy tűnt nagy különbség lehet a végére a két csapat között. A Veszprém a meccs kezdetekor ellépett ellenfelétől, amire a horvátok csak a brutalitásukkal tudtak válaszolni. Ennek, valamint a bírók segítségének köszönhetik, hogy a 20. percre fel is tudtak zárkózni magyar ellenfelükhöz. A félidőben azonban négy gólos előnnyel mehetettek az öltözőbe a Veszprém játékosai (14-10).


A Veszprém a második félidőben újra ellépett a Zagrebtől, a végére viszont újra szoros lett a meccs, a magyar csapat kicsit kiengedett, a horvátok 24-24-re ki is egyenlítettek. A Veszprém végül a meccs vége előtt másfél perccel dobta be a győztes gólt, amihez az is szükséges volt, hogy Mikler Roland, a magyarok kapusa a kivédte a horvátok szélsőjének utolsó próbálkozását.


Eredmény

MKB-MVM Veszprém–PPD Zagreb 25–24 (14–10)

A másik elődöntőn a tavalyi második helyezett fehérorosz Meskov Breszt legyőzte a címvédő macedón Vardar Szkopjét.


A címvédő, egyben BL-negyeddöntős Vardar a 10. percig vezetett, ám utána egyértelműen a Breszt akarata érvényesült, és fokozatosan meglépett Stojkovic góljaival. A második félidő elején már 18-11 is volt az állás, s a folytatásban biztosan őrizte előnyét a Meskov. Ugyan a hajrában keményen harcolt a Szkopje, nem volt esélye, és végül kisebb meglepetésre lemaradt a fináléról.

A döntőt vasárnap este hattól játsszák, a harmadik helyezésért folyó küzdelem pedig fél négykor kezdődik Veszprémben.


eredmény

Meskov Breszt –Vardar Szkopje 32-27 (16-11)