A vasárnapot elmossa az eső

Fotó: MTI/Kallos Bea / MTI/Kallos Bea

-

És jövő héten sem fürdünk majd a napsütésben.


Vasárnap délnyugat felől fokozatosan megnövekszik, majd megvastagszik a felhőzet. Délutántól délnyugaton, délen egyre többfelé várható eső. Máshol csak elvétve lehet zápor. A keletire forduló szél megélénkül. 20 fok körül alakul a hőmérséklet délután.

Hétfőn erősen felhős vagy borult idő lesz. Északkeleten csak néhol, az ország délnyugati felén többfelé várható csapadék. Az északkeleti szél többfelé lesz élénk. Délnyugaton csak 12 és 17, máshol 18 és 22 fok között alakul a maximum.

Kedden a nap első felében szakadozottabb lesz a felhőzet felettünk, kevés napsütés is ígérkezik. Délután aztán erős felhősödés lesz, és többfelé valószínű zápor. A légmozgás erős lesz.16–21 fok közötti értékeket mérhetünk.

Szerdán már borongós időre van kilátás. A nyugati tájakon tartós eső, a középső és a keleti tájakon szórványos zápor alakulhat ki. Nyugaton 15, keleten 20 fok körül alakulhat a hőmérséklet.

Csütörtökön napközben fokozatosan csökken a felhőzet, egyre többfelé süt ki a nap. Inkább csak reggel lehet zápor. 20 fok fölé emelkedhet a hőmérséklet.