A vasárnapi zárva tartást támogatja, de a saját boltja kinyit

-

Vasárnap is nyitva tarthat annak az asszonynak a boltja, aki az üzletek zárva tartását támogató népszavazási kezdeményezést adott be, számolt be róla az RTL KLub.


Simonné Gercsényi Gabriella családi vállalkozásban üzemeltet vegyesboltot a Fejér megyei Tordason. Kedden, a szocialistákat megelőzve, épp akkor adta le kezdeményezését, amikor a Kúria döntése erre lehetőséget adott. Igaz, a Nemzeti Választási Iroda formai, illetve jogi kifogások alapján az ő kérdését és a másodikként beadott MSZP-s kérdést is elutasította. A kezdeményezők 15 napon belül újra próbálkozhatnak.


A gyorsaságnak azért van jelentősége, mert a Nemzeti Választási Bizottság egyszerre csak egy kérdést hagy jóvá ugyanabban a tárgykörben. Simonné egyébként azt mondta az Indexnek, hogy nincs pártkötődése, és azért adta be a kezdeményezést, mert érdekli a téma. Arra a kérdésre, hogy sikerült éppen akkor benyújtani a kérdést, amikor a határozat felkerült a Kúria honlapjára, azt mondta: „úgy is lehet fogalmazni, hogy szerencsém volt".

Simonné kérdése egyébként így szólt: „Egyetért-e Ön azzal, hogy a kiskereskedelmi üzletek vasárnap zárva tarthassanak?”