A városligeti projekt miatt a Dürer Kert is bezárhat

-

HÁTTÉR

Lázár János szerint az új cirkuszközpontot az Ajtósi Dürer soron, a volt MSZMP-épületek helyén alakítanák ki. Pont itt van a Dürer Kert, a Dürlin és a Dürer Rendezvényház.


Csütörtöki sajtótájékoztatóján Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter bejelentette, hogy a kormány döntött a Liget-projekt első szakaszáról. Felújítják a Szépművészeti Múzeumot, a Műcsarnokot, – ha kell – a Vajdahunyad várat, valamint a fővárossal együtt a Széchenyi-fürdőt. Megépítik a Magyar Zene Házát és a Nemzeti Galéria új épületét is, valamint a közlekedési múzeum eredeti épületét is helyreállítják.


A Budapesti Nagycirkusz területét átadják az állatkertnek, így a cirkusz új helyre költözik, a tervek szerint az Ajtósi Dürer soron, az MSZMP régi épületeinek helyén kap majd helyet – mondta Lázár.

A Hvg.hu arra hívja fel a figyelmet, hogy ebben az épületben működik a Dürer Kert, a szomszédos épületekben pedig a Dürer Rendezvényház, valamint a Dürlin nevű rendezvényhelyszín.

Korábban egy másik szórakozóhely, az Olof Palme sétány melletti Kertem került veszélybe, oda a Magyar Zene Házát tervezik felépíteni. Az épületről 3D-modellt készített Német Ádám grafikus, erről itt találhat egy képet, ahogy az új Néprajzi Múzeumról is.