A vallással is szentesíti az Iszlám Állam a kislányok megerőszakolását

Fotó: AFP / AHMAD AL-RUBAYE

-

A 11-12 éves más vallású kislányokat megerőszakolni nem aljasság, hanem vallási szempontból kifejezetten dicséretes cselekedet az Iszlám Állam szerint, számoltak be róla kiszabadított nők a The New York Timesnak. A vallásos érvekkel piedesztálra emelt szexrabszolgaság újabb harcosok toborzását is segíti, a szigorú iszlám társadalmakban ugyanis tabu az alkalmi szexkapcsolat és tiltott a randevúzás.


A szélsőséges szervezet által megszállt iraki területeken mindennapos gyakorlat lett az elmúlt évben, hogy a jazidi, azaz egy kereszténységet az iszlámmal keverő vallást követő kisebbséghez tartozó nőket és lányokat elrabolják, majd szexrabszolgaként adják-veszik őket.

Az Iszlám Állam részletes hivatalos eljárást is kidolgozott, adásvételi szerződésekkel és egy útmutatóval, amelyben az szerepel, hogy a hitetlen kislányok megerőszakolása, megverése és adásvétele megengedhető, sőt, minden egyes szexuális aktus velük spirituálisan hasznos és üdvözlendő.
21, nemrég kiszabadított kislány és fiatal nő beszélt a The New York Timesnak arról, hogy elrablóik minden erőszak előtt és után valóságos szertartást végeztek, imádkoztak, és azt mondták nekik, hogy az erőszak közelebb viszi őket Istenhez.

A szervezett szexrabszolgaságnak szakértők szerint nagy szerepe van abban, hogy az Iszlám Állam újabb és újabb harcosokat képes a soraiba csábítani, hiszen ezzel legális, sőt vallási szempontból dicséretes módot kínál számukra a szexuális vágyaik kiélésére.

Tavaly augusztusban az Iszlám Állam megtámadta és elfoglalta az észak-iraki Sinjár hegy falvait, ahol az iraki kurd kisebbség él, akik közül néhány tízezer ember a jazidi szekta tagja. Az elfogott jazidik közül a férfiakat kivégezték, a nőket és a gyerekeket pedig elrabolták. Az elmúlt évben minimum 5270 nőt ejtettek fogságba, és közülük több, mint 3000-en még mindig szabadult ki. Az elrabolt nőket Szíriába és Irak különböző városaiba vitték, ahol rabszolgapiacon adják el őket. Az ENSZ munkatársa épp a közelmúltban számolt be arról, hogy hitelesen azok az interneten is fellelhető dokumentumok, amelyek szerint egy jazidi gyermek 9 éves korig mintegy 45 ezer forintnak megfelelő dinárba, egy 10 és 20 év közötti lány pedig körülbelül 35 ezer forintba kerül. Családjuk nem tehet értük semmit, nem fizethet váltságdíjat sem, mivel az Iszlám Állam ördögimádóknak és hitehagyottaknak tekinti őket.