A vállalati megoldásokra fókuszáló inkubátorház indult

-

Agilis fiatalokat, garázscégeket és induló vállalkozásokat támogat a miskolci központú BnL Start Partners, Magyarország első B2B fókuszú inkubátorháza.


A 2 millió eurós befektetési tőkével elindult, vállalati szolgáltatásokra koncentráló programot sikeres, a nemzetközi piacon már bizonyított üzletemberek alapították azzal a céllal, hogy segítséget nyújtsanak a kezdő vállalakozásoknak és vállalkozni szándékozóknak abban, hogy ötleteiket kidolgozhassák és megvalósíthassák. A SZÉCHENYI 2020 Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) keretében az „Innovációs ökoszisztéma építése (startup és spinoff)” pályázati konstrukcióban támogatást nyert inkubátorház ehhez cégenként 200 euróig terjedő finanszírozást nyújt – áll a BnL Start Partners közleményében.

Az inkubátorház elsősorban a vállalatközi, azon belül is a pénzügyi szektort célzó (fintech) megoldásokra koncentrál, de olyan startupok is bekerülhetnek a programba, amelyek a dolgok internete (IoT, azaz Internet of Things), a gépi tanulás, az adatelemzés, a felhő, a mesterséges intelligencia, a kiberbiztonság, a robotika, a 3D-nyomtatás vagy épp a 4. ipari forradalom területén tevékenykednek.

A BnL Start március 1-jén nyitotta meg Seed Funding elnevezésű támogatási-befektetési programját, ahová folyamatosan pályázhatnak a vállalkozók, a beérkezett anyagokból kéthavonta választják ki azokat, amelyek részt vehetnek a 6-12 hónapig tartó programban. A startupokat ezalatt az idő alatt mentorálással, az üzleti, marketing- és sales stratégia felállításában való közreműködéssel, továbbá céges infrastruktúrával és rendszeres workshopokkal támogatják a szakértők. A cél az, hogy a (leendő) startupok eljussanak az életképes üzleti modell vagy piacképes prototípus fázisáig. A sikeres inkubációt követően a BnL Start Partners-szel partnerségi viszonyban álló BnL Growth Partners segíti a startupokat a nemzetközi piacra lépésben és a tőkebevonásban.

Az inkubátorház együttműködik a Miskolci Egyetemmel és az Eszterházy Károly Egyetemmel, hogy biztosítsák az egyetemisták bevonását a startup ökoszisztémába, azonban nem kizárólag egyetemisták jelentkezését várják: a program nyitva áll hazai és külföldi startupok, már meglévő innovatív vállalkozások, valamint spinoff cégek előtt is.