A vakáció utolsó hete még tartogat meglepetést az időjárásban

Fotó: MTI / Szigetváry Zsolt

-

Hétfőn megfordul a szél, ismét délről fúj, úgyhogy megint jön a meleg - derül ki a Köpönyeg.hu előrejelzéséből. A következő órákban nyugat, északnyugat felől fokozatosan tovább csökken a felhőzet. A legtovább az Alföldön maradhat erősen felhős az ég.


Vasárnap komoly eső már nem lesz, de a középső tájakon záporok még kialakulhatnak. A délkeleti szél időnként megélénkülhet. a hajnali, reggeli órákban párás lesz a levegő, néhol köd is képződik. Reggelre 13 fok köré süllyed a hőmérséklet, de néhol 10 foknál is hűvösebb lesz. Délután 25 fok körüli kellemes meleg várható.


Hétfőn a napsütést gomolyfelhők zavarják - elsősorban nyugaton a délutáni órákban. Itt elvétve előfordulhat zápor, vagy zivatar. A délire forduló szél meleg levegőt szállít hazánk térségébe: 24 és 29 fok között várható a csúcshőmérséklet.

Kedden egy gyenge hidegfront hatására északnyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet és főleg északon lehet zápor, zivatar. Az északnyugati szél átmenetileg megerősödik, zivatarok környezetében viharossá fokozódik. Északnyugaton 24, máshol 27 fok körül alakul a maximum.

Szerdától vasárnapig nagyrészt napos idő lesz, kevés gomolyfelhővel. Záporra kicsi az esély az időszakban. Reggelente 15 fok körüli értékeket mérhetünk, míg délutánonként napról-napra melegebb lesz: a hétvégén 30 fok köré kúszhat a hőmérő higanyszála - olvasható a Köpönyeg.hu-n.