A Twitteren fenyegetőzik az Iszlám Állam

Fotó: MTI/AP / -------------------

-

Az ellenőrizhetetlen hitelességű felvételen a szervezet vezetője, Abu Bakr al-Bagdadi azt mondja, a légicsapások csak keményebbé tették a szervezetet.


Az Iszlám Állam elleni orosz és amerikai légicsapások nem gyengítették meg a dzsihadista szervezetet, sőt pont ellenkezőleg, „keményebbé tették“ azt – ezt állította egy a csoport vezetőjének tulajdonított, szombaton nyilvánosságra került üzenet, amely a zsidókat is megfenyegeti.

Az Iszlám Államhoz közeli Twitter-migroblogokon terjesztett, Abu Bakr al-Bagdadinak tulajdonított hangfelvételen a szervezet önjelölt „kalifája” arról beszél, hogy „államában” minden a legnagyobb rendben megy, és „minél hevesebb a háború ellene, annál tisztább és keményebb lesz” a dzsihadista csoport.

Az Iszlám Állam vezetője a felvételen bírálta a Szaúd-Arábia által a dzsihadistákkal szemben életre hívott muszlim összefogást, és azt mondta, hogy ha az „valóban iszlám koalíció lenne, akkor megszabadította volna magát zsidó és keresztes uraitól, és a zsidók kiirtását és Palesztina felszabadítását tűzte volna ki célul”.