A TV2 elismerte: molesztálást engedhetett a képernyőre

-

Közleményt adott ki a csatorna, belső vizsgálatot indítanak az Éden Hotel egyik jelenete miatt. A Médiatanács vizsgálatot indított.


Múlt pénteken a TV2-n képernyőre került az Éden Hotel realityshow-ban egy olyan jelenet, amin egy férfi játékos agresszívan közeledett egy női szereplőhöz. A jelenetet és hogy a tévé elítélő kommentár nélkül leadta azt, több bírálat is érte. A csatorna a hétvégén azt közölte, hogy a két érintett megbeszélte az ügyet, sőt, a jelenet után békében aludtak egy ágyban, azaz szerintük nem történt erőszak, sem annak kísérlete.


Most azonban változtatott a csatorna a kommunikációján, és a következő közleményt adta ki a 444 szerint:

„A TV2 Éden Hotel című valóságshow-jának pénteki adásában egy olyan jelenet is képernyőre került, amelyben az egyik női szereplőt játékostársa agresszív szexuális közeledésével és verbális kommunikációjával méltatlan, megalázó helyzetbe hozta. Elismerjük, hogy a képsorok közlése nemcsak a televíziónézők, hanem az egész társadalom felé rossz üzenetet hordozott. A szóban forgó jelenet és a kapcsolódó kommentár adásba engedésével a csatorna hibát követett el, ezért Yvonne Dederick ügyvezető igazgató döntése értelmében belső vizsgálatot indítunk. Tesszük ezt annak érdekében, hogy még részletesebben, egyértelműen feltárjuk az ügy körülményeit, adott esetben felülvizsgáljuk a műsor szerkesztési folyamatait. Célunk, hogy tisztázva a helyzetet levonjuk a megfelelő konzekvenciákat. Ha kell, külsős szakértő bevonásával folytatjuk le a vizsgálatot.”


A Médiatanács hatósági eljárást indított - közölte Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság az Origo-val. Kiderült, valaki már vasárnap este panaszt küldött a műsor miatt, a másik bejelentést telefonon kapták. Volt, aki egy korábbi adást kifogásolt e-mailben.