A TV2 eladói nem emlékeznek Simicskáék elővásárlási jogára

Fotó: MTI / Mohai Balázs

-

Simon Zsolt és Yvonne Dederick szerint szó sincs arról, hogy Fonyó Károly cége, a Megapolis vette meg a televíziót.


Simon Zsolt és Yvonne Dederick a Tények.hu-nak, a TV2 híroldalának adtak közös interjút. Szerintük valótlan, abszurd és jogi nonszensz a híresztelés, hogy a TV2 Media Group Holdings Kft.-t megvette a Megapolis Media Zrt.

A magát a TV2 vevőjének mondó Fonyó Károly korábban azt mondta, hogy a TV2 ügyvezetőit leváltotta, ők mégis ebbéli minőségükben nyilatkoztak a Tények.hu-nak. Azt mondták, a tévé jelenleg is a tulajdonukban van, ahogy eddig is, és az október 15-én bejelentett, Andy Vajnával kötött ügylet lezárásáig ügyvezetőként is az eddig megszokott, normál üzemben működnek.

Arra a kérdésre, hogy megvette-e a Simicska Lajos bizalmasaként számon tartott Fonyó Károly cége, a Megapolis Media Zrt. a TV2-t, azt mondták, ez a verzió abszurd, valótlan, jogi nonszensz, hiszen komoly ügyvédi irodák dolgoztak az ügyleten hónapok óta.

Cáfolták azt is, hogy Fonyóék cégének elővásárlási joga lett volna a TV2-re, azzal cáfolták, hogy „azért arra emlékeznénk, ha ilyesmit aláírtunk volna”.

Kijelentették, hogy mint a TV2 előző megvásárlásának hitelezője, a Pro7-Sat1 is jóváhagyta a Vajnával kötött megállapodásukat. Sokatmondónak minősítették, hogy tegnapi bejelentése után sem Fonyó Károly, sem cége nem kereste meg egyikőjüket sem. Csütörtöki megállapodásukat Vajnával minden lépésében jogszerűnek tartják, így szerintük kizárt, hogy a mostani műbalhé hatással legyen a csatorna működésére. „Mindenki megnyugodhat, nem sötétül el a képernyő” – mondták.

Arról, hogy miért olyan nehéz követni, mi is történik a TV2-vel, ebben a cikkünkben olvashat részletesen.