A TV2 átrendezett céghálója miatt hibázhattak Simicskáék

Fotó: VS.hu / Kummer János

-

A csütörtökön Andy Vajnának értékesített TV2 Média Csoportba négy cég olvadt be. Emiatt Simicskáéknak a Gazdasági Versenyhivatal engedélyét kellett volna kérniük a jelenlegi ügyvezetők kirúgásához.


A Népszabadság információi szerint a TV2 elővételi jogát saját cégének fenntartó Fonyó Károly nem kérte a Gazdasági Versenyhivatal engedélyét a vásárláshoz és az eddigi tulajdonosok, Simon Zsolt és Yvonne Dederick kirúgásához. A TV2 Média Csoport és Fonyó cége, a Megapolis Media Zrt. összesen 21 milliárd forintos árbevételt értek el a megelőző évben, a törvény szerint pedig 15 milliárdot meghaladó bevétel esetén a GVH engedélye szükséges a vezetői kinevezésekhez.


A TV2 Média Csoportot megvásárló Andy Vajna viszont kért engedélyt a GVH-tól. Fonyó cégének a TV2 Media Groups Holding nevű vagyonkezelőre volt opciója, amely alá a TV2 Média Csoport is tartozik.

A TV2 első adásvételét a Weil, Gotshal & Manges ügyvédi iroda intézte. Itt dolgozott Yvonne Dederick férje is. Az ügyvédi iroda a TV2 cégcsoport átalakulása után zárt be.

A TV2 eladását be kell jelenteni a Nemzeti Média és Hírközlési Hatóságnál is, de mint arról korábban beszámoltunk, nem tudni, hogy ez megtörtént-e már.