A tűz még tombol, a forgalom már újraindult a római repülőtéren

Fotó: MTI/EPA/ANSA / Massimo Percossi

-

Százhektárnyi fenyves égett le a tengerparton, a repülőtér közelében. Az utasok egy órán át ültek a fedélzeten, a füst miatt nem engedték őket leszállni.


Újraindult a Leonardo Da Vinci római nemzetközi repülőtér forgalma, de a járatok jelentős késésével kell számolni a közelben tomboló erdőtűz miatt.

Százhektárnyi tengeri fenyőerdő égett le a római tengerparton levő repülőtér közelében. A tűz az első információk szerint a repülőtér közelében levő tengerparti bozótokban keletkezett, és átterjedt a közeli fenyőerdőre is, amely védett természeti övezetnek számít. A légikikötőt magas füstoszlop borította be. A forró szél miatt gyorsan terjedő lángok az egyik repülőtéri parkolót is megközelítették. Esterino Montino, Fiumicino városának polgármestere nem zárta ki, hogy a tűz szándékos gyújtogatás miatt keletkezett.

A repülőteret övező tűz és füst miatt néhány órára leállították a Leonardo Da Vinciről felszálló járatokat, és korlátozták az érkező járatok leszállását is. A repülőtér forgalma gyakorlatilag teljesen megakadt. Az érkező gépek utasai mobiltelefonon arról számoltak be a sajtónak, hogy több mint egy órán át ültek a fedélzeten, mivel a füst miatt nem engedték őket kiszállni.