A Trónok harca grafikonokban

Fotó: HBO

-

HÁTTÉR

Tudják, hogy kinek jut a legtöbb fejezet a A tűz és jég dala könyvekben? És azt, hogy a Trónok harca sorozatban melyik részek a legvéresebbek? Három infografika kávéhoz. Ráadásul. További két évadot már biztosan megél a sorozat.


-
Még több sárkányt!

Az HBO sorozata vasárnap indult el a negyedik évaddal, 6,6 millió nézővel rekordot döntött és még két évadot már biztosan megél. Szerintünk ez nem túl meglepő, de igazán jó hír. A show-t gurító producerek és alkotók, David Benioff és D. B. Weiss tovább örülhetnek: az HBO nagyfejese, Michael Lombardo szerint a Trónok harca jelenség teljesen egyedülálló - írja a Hollywood Reporter. Az elmúlt évek során a George R. R. Martin öt könyve, a még befejezetlen Tűz és jég dala alapján forgatott sorozat a csatorna legnagyobbjává nőtte magát. A mostani rekord mellett az előző évadot hetente átlagosan 14,4 millióan nézték - ezzel az HBO legnézettebb műsora volt a 2007-es Maffiózok finálé után.

Ami a többieket illeti

A vámpíros True Bloodot (Inni és élni hagyni) hét, a kritika által erősen támogatott Boardwalk Empire-t (Gengszterkorzó) öt évad után fejezik be. Aaron Sorkin szerkesztőségünk szerint kiváló sorozatát, a The Newsroomot (Híradósok) sajnos összesen három után elkaszálták. A szintén egekbe emelhető (például kivételesen csodás főcímmel futó) True Detective (A törvény nevében) valószínűleg visszatér, de egyelőre nincs hivatalos hír a második évadról.