A trafikmutyi feltárójának most a tanterem-felújítások gyanúsak

Fotó: Simó Endre / Simó Endre / Simó Endre / Simó Endre

-

Hadházy Ákos már korábban feltárta, hogy érthetetlenül sokat, 155 millió forintot költöttek egy szekszárdi kémia-fizika tanteremre, miközben ebből csak 45 millió forint ment el a terem kialakítására. A volt fideszes, most LMP-s politikus most még több tanterem ügyéről számolt be azzal, hogy a megbízott cégek sem szekszárdiak voltak. A város fideszes polgármestere annyit közölt a VS.hu-val, hogy nem kíván állandóan Hadházy rágalmaival foglalkozni.


A szekszárdi trafiküggyel robbantó egykori fideszes, jelenleg LMP-s politikus szerint korábban a Garay János Gimnázium esetében nem valódi verseny során választották ki a cégeket. Mint írja, „ az összes – elvileg teljesen független és titkos – ajánlat borítékját ugyanazzal a kézírással és elrendezéssel címezték meg. Több esetben pedig az archivált borítékokon látszik, hogy ki sem bontották.” Egy másik szekszárdi oktatási intézmény, az I. Béla Gimnázium esetében pedig az LMP-s politikus azt írja, csak a labor építéséhez hívtak szekszárdi céget, a többi tételnél budapesti, nyíregyházi és miskolci ajánlattevőket kértek fel.


Hadházy arról ír, hogy a Polgármesteri Hivatal válasza szerint rendszerint a polgármester, tehát jelen esetben Horváth István dönt arról, milyen cégeket kérjenek fel ajánlattételre. Mint hozzáteszi, négy kérdést tett fel a közgyűlésen a polgármesternek, de nem kapott azokra érdemi választ. A szekszárdi I. Béla Gimnáziumban és néhány éve a Garay János Gimnáziumban is jóval többet költöttek különböző termekre, mint amennyibe azok kialakítása valójában kerül – írja továbbá az önkormányzati képviselő.

Hadházy szerint előbbiben 45 millió forintért alakítottak ki egy kémia-fizika termet, de összesen 155 milliót költött rá Szekszárd városa, míg utóbbiban 35 milliós volt a terem kialakításának költsége, de összesen 177 millió forint ment el a projektre. Mint korábban részletezte, az I. Béla Gimnáziumban 200 millió forint ment el a multimédiás bemutató csomagra, 16 millió a nyilvánosságra, marketingre és bemutatónapra, 14 millió a projektmenedzsmentre, admin modulra és elektronikus dokumentálásra pedig 15 és fél millió forint.

A képviselő blogján részletezi, mit kell érteni egyes tételek alatt, egyben azt is írja: „Egy egész céghálózat állhatott fel az oktatásra szánt uniós pénzek »kiszervezésére.«” Megkerestük Horváth István fideszes polgármestert is a teremfelújításokkal kapcsolatban, de kérdésünkre csak annyit válaszolt: „nem kívánok folyamatosan Hadházy Ákos rágalmaival foglalkozni”, majd letette a telefont.