A trafikbotrányos expolgármester felesége is földet nyert

-

Az egykori szekszárdi polgármester neje 3,1 hektár földet nyert az egyik földárverésen.


Újabb fideszes képviselőről derült ki, hogy feleségén keresztül földet nyert a földárveréseken – tudta meg a Blikk. A trafikbotrányban ismertté vált korábbi szekszárdi polgármester, Horváth István neje, Anica Nesterovica a Tolna megyei Bikácson nyert el 6 millió forintért egy 3,1 hektáros földterületet a rendkívül felkapott tizenöt hektáros Zichy Hotel Park szomszédságában.


Mostanáig sem Horváth, sem angoltanár felesége nem gazdálkodott. A vagyonbevallása szerint a férjnek van egy 2300 négyzetméteres szőlője, más azonban nincs. Így megtakarítása sem, van viszont 10,5 millió forintnyi adóssága.

A lap kereste Horváth Istvánt, hogy milyen megfontolásból pályáztak az állami földbirtokra, és mit kezdenek a háromhektáros szántóval, de nem tudták elérni.

Horváth Istvánnak, aki egy hangfelvétel szerint három évvel ezelőtt Szekszárdon és környékén véleményezte a trafikpályázatokat a helyi Fidesz-frakció ülésén, a húga nyert dohányboltot a városban.

A Blikk szerint idáig két családról tudni, amely a trafikkoncessziókból és a földárverésből is hasznot húzott: a felcsúti Mészáros és a szintén ottani Flier család.