A tisztes munka világnapján szállt ki a rendőrség a szakszervezethez

-


„A VDSzSz Szövetség és a VDSzSz Szolidaritás ügyében indított nyomozás keretében ma reggel civil ruhás nyomozók érkeztek a VDSzSz budapesti székházába. Az ügy tisztázása érdekében adatgyűjtést végeztek. A VDSzSz Szövetség és Liga Szakszervezetek munkatársai és tisztségviselői mindenben együttműködtek a hatósággal” – jelent meg a rövid közlemény a Liga szakszervezeti szövetség honlapján, amelynek mai fő híre a tisztes munka világnapját ünnepli.

Az Index úgy tudja, hogy körülbelül húsz rendőr érkezett meg a Liga Szakszervezetek és a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) Ajtósi Dürer sori székházába.

A hatóság azért nyomoz, mert a VDSZSZ alelnöke, Bárány Balázs több bejelentést is tett Gaskó István májusban leváltott VDSZSZ- és jelenlegi Liga-elnök pénzügyei miatt.


A Gaskó–Bárány-csata legújabb állomása, hogy az Operaházi Dolgozók Független Szakszervezete (ODFSZ) – amelynek vezetője Bárány – bírósághoz fordul, mert koncepciós döntésnek tartja kizárását a Liga szakszervezeti konföderációból. A Liga konföderáció, amelynek vezetője továbbra is Gaskó István, a kizárást azzal indokolta, hogy az ODFSZ elnöke folyamatosan a konföderáció hitelét rontó nyilatkozatokat tett.