A Tiszában fürdeni a legolcsóbb

Fotó: MTI / H. Szabó Sándor

-

A Tisza a leginkább pénztárcakímélő vizünk, Tiszalökön, Tiszaalpáron, Tiszafüreden, Tiszapüspökin, Tiszanánán, Poroszlón és Sarudon is ingyenes szabad strand működik - írja a szombati Magyar Hírlap.


A Hajozas.hu adataira hivatkozva állapítja meg a lap, hogy a Balatonnál egyre több településen kell jegyet váltani a fürdőzéshez, sőt a Velencei-tónál is, de utóbbinál Agárdon, Gárdonyban és Velencén is akadnak még olyan partszakaszok, ahol térítésmentesen lehet megmártózni a vízben.

Összesítésük szerint Balatonbogláron a Platán strandon, Balatonfenyvesen a Nagystrandon, Balatonkeresztúron a Vitorlás utcai szabad strandon, Örvényesen a Platán szabad strandon, valamint Keszthelyen és Zamárdiban lehet még belépőjegy nélkül fürdeni a Balatonban.

Azokon a településeken, ahol a korábbi szabad strand fizetős lett, a helyiek attól tartanak, hogy a fürdőzők elpártolnak tőlük, akkor pedig megcsappanhat a helyi szolgáltatások iránti kereslet is.

A fővárosiak közül sokan a városi fürdőzés helyett az olcsóbb megoldást választják, elsősorban Gödre vagy Dunabogdányba látogatnak el, de Zebegényt vagy éppen Nagymarost is sokan keresik fel