A Texasi Egyetemen fegyverrel is beülhet a diák az órákra

-

Az austini székhelyű Texasi Egyetem hamarosan engedélyezi diákjainak a fegyverviselést. Nem ez az egyetlen oktatási intézmény az Egyesült Államokban, amely ilyen engedékeny a hallgatóival szemben – írja a CNN.


Az egyetem vezetője, Gregory Fenves szerdán ismertette a fegyvertartásról szóló szabályokat a diákoknak, mivel a déli államban nemrég hoztak egy törvényt, amely lehetővé teszi, hogy a campusokon a hallgatóknál lehessen kézi fegyver.


Nyíltan fegyvert viselni egyébként továbbra sem lehet, és mivel 21 éves kor előtt fegyverviselési jogosítványt nem kaphat a személy, így az egyetemen a diákoknak kevesebb mint egy százaléka kérhet engedélyt, hogy akár a tantermekben, előadótermekben is nála legyen a fegyvere.

A Texasi Egyetem ebben a tekintetben nem az egyetlen intézmény, Coloradóban, Idahóban, Kansasben, Mississippi és Utah államban, Wisconsinban és Oregonban is lehet pisztoly a hallgatóknál.

Ennek ellenére a fegyverviselési törvény nem mindenki körében népszerű, tavaly októberben több mint 280 egyetemi tanár és dolgozó tiltakozott egy petícióban ez ellen. Ők attól tartanak, hogy a fegyver miatt korlátozódhat a véleménynyilvánítás szabadsága az egyetemen belül.