A Tesco Mobile gazdaságossá teszi a roamingot

-

Július 1-től szeptember végéig felár nélkül, belföldi percdíjakkal indíthatnak hívást a Tesco Mobile ügyfelei az Európai Unió országaiban.


A szolgáltató mindkét kártyás csomagjára – Tesco Mobile Dupla és Tesco Mobile Kedvenc – automatikusan kiterjeszti a kedvezményt, utóbbinak a percdíját 6 forinttal 39 forintra csökkenti. Mivel a Tesco Mobile fenti csomagjainál a számlázás belföldön perc-, külföldön viszont az első fél perc után másodperc alapú, az akció ideje alatt az az érdekes helyzet állhat elő, hogy a külföldről indított hívások végül kevesebbe kerülhetnek majd, mint a belföldi beszélgetések. A hívások fogadása külföldön egyelőre nem lesz olcsóbb, azokra továbbra is ki kell fizetni a percenkénti 19,5 forintos felárat Az EU tagországokból roamingdíj nélkül hívható, 1-es zónába tartozó országok listáját ezen az oldalon lehet megtekinteni.


Az Európai Parlament áprilisban fogadta el azt a rendeletjavaslatot, melynek értelmében a EU tagországok mobilszolgáltatói 2015 karácsonyától  - bizonyos kivételes eseteket leszámítva - nem számlázhatnának majd felárat a külföldön folytatott beszélgetések után. A rendelet részleteinek kidolgozása még hátra van, az Európai Bizottság reményei szerint 2014 végére megszülethet a megállapodás az egyes tagországok szaktárcáinak miniszterei között is.