A terrortámadások kitervelője még bujkál valahol

Fotó: MTI/AP/Militant / Uncredited

-

Bár a rendőrség korábban azt feltételezte, hogy Abdelhamid Abaaoud abban a lakásban húzta meg magát, amelyet a rendőrök szerdán lerohantak a párizsi Saint-Denis kerületben, feltehetően mégsem volt ott. A 7 letartóztatott között nem volt a Le Monde szerint, az a férfi pedig, akit a rendőrök lelőttek, valószínűleg az unokatestvére.


A hat órán át tartó szerdai rendőrségi akcióban 2 feltételezett terrorista halt meg, és 7 embert tartóztattak le. Hármat a lerohant 2. emeleti lakásban, kettőt a robbanás után a törmelékek között találtak meg, a két másik letartóztatott közül az egyik az, aki a lakást odaadta - őt gyilkosság miatt korábban nyolc évre börtönbe csukták. Két letartóztatott gyanúsított lőtt sérülésekkel kórházban van.


A két halott egyike egy nő, aki a testére erősített, robbanószerekkel töltött övvel ölte meg magát. A másik egy férfi.
Egyikük személyazonosságát sem közölték, és a szerepük sem ismert a terrortámadásokban. Sajtóértesülések szerint a nő kapcsolatban állt Addelhamid Abaaouddall, a férfi pedig Abaaoud unokatestvére.

A Europe 1 rádió értesülései szerint a lakásban fegyvereket, robbanószereket, öngyilkos merényletekhez használt robbanó öveket és későbbi terrortámadások terveit találták meg.

Abaaoud nem volt a letartóztatottak között, azt pedig még nem tudni, hogy mi van a másik, korábban megnevezett terroristával.

A szerdai rendőrségi hajtóvadászatról ezen az oldalon olvashat részletesen, a párizsi terrortámadásról szóló összes eddigi cikkünket pedig ide kattintva találja meg.