A Teréz körúti robbantó ügyvédje kiszáll, de titok, hogy miért

Fotó: MTI / Szigetváry Zsolt

-

Visszaadta megbízatását a két rendőr elleni merénylet elkövetésével gyanúsított ügyvédje.


Március 8-án folytatódott a Teréz körúti robbantással gyanúsított férfi kihallgatása az ügyészségen. P. László 2017. február 18-án részletes beismerő vallomást tett ugyan, de számos további részlet vár még tisztázásra ügyvédje szerint – írja az atv.hu.

Brunner Tamás szerint legalább 3-4 egész napos, személyes és minden részletre kiterjedő kihallgatás vár még védencére. Mivel a beismerő vallomás nem minden részletre kiterjedően történt, az eddig elhangzottakból nem lehet direkt és egyértelmű következtetést levonni a férfi valódi indítékairól – mondta Brunner. Becslése szerint legkorábban nyár elején várható vádemelés az ügyben.


Komoly körülmény

Brunner addig látja el a védelem feladatait, amíg a gyanúsított új védőt nem talál. Brunner szerint nem azért döntöttek így, mert reménytelennek látná az ügyet, egyéb okok állnak a háttérben – írta a 24.hu.

Az ügyvéd az atv.hu-nak azt mondta, hogy nem árulhatja el az okot, és sírig tartó titoktartás kötelezi a hallgatásra. Nem a feladat előtt hátrált meg, hanem az élet hozta úgy, hogy olyan komoly körülmény merült fel, amely miatt ez a döntés született – mondta Brunner.

A házi készítésű pokolgép tavaly szeptember 24-én éjjel robbant a budapesti Teréz körúton. Két rendőr megsérült, egyikük életveszélyesen. Az elkövetéssel gyanúsított férfit október 19-én, Keszthelyen fogták el, és idén februárban tett részletes beismerő vallomást.