A tengerbe temette a tengeralattjáróján meghalt újságírót a feltaláló

Fotó: Frumperino

-

Madsen azt állítja, baleset történt. A rendőrök szerint szándékosan süllyesztette el a UC3 Nautilust.


Peter Madsen dán feltaláló, a világ legnagyobb házilag készült tengeralattjárójának tulajdonosa elismerte, hogy hajóján halt meg az eltűnt svéd újságírónő. Kim Wallt utoljára augusztus 10-én, Madsen társaságában látták a koppenhágai kikötőben. A UC3 Nautilus később rejtélyes körülmények között elsüllyedt, a feltalálót kimentették a hajóról.

Madsent másnap, augusztus 11-én gyilkosság gyanújával vették őrizetbe. A 46 éves férfi azt állította, hogy a 30 éves Wallt – aki róla és találmányairól készített riportot –, partra tette Koppenhágában. Később azonban újabb verziót adott elő. Szerinte Walt a tengeralattjárón, egy balesetben halt meg, holttestét pedig "a tengerbe temette".

A rendőrség szerint Madsen a 18 méter hosszú, 40 tonnás tengeralattjárót szándékosan süllyesztették el a Koge-öbölben. A hajót a búvárok átkutatták, de a nő holttestét nem találták meg. A rendőrök megpróbálják visszakövetni a tengeralattjáró utolsó útjának nyomvonalát és búvárok keresik az eltűnt riporternő holttestét.