A TEK ugrik, ha Orbán Viktor beteszi a lábát a Sziget Fesztiválra

Fotó: Vs.hu / Hirling Bálint

-

Minden eshetőségre felkészült a TEK, még arra is, ha Orbán Viktor vagy Polt Péter kinézne a Sziget Fesztiválra. Bár, a hvg.hu információi szerint, sem a miniszterelnök, sem a legfőbb ügyész nem szándékozik ilyesmit tenni.


Készenlétben állnak a Terrorelhárítási Központnál (TEK) az Orbán Viktor miniszterelnök és Polt Péter legfőbb ügyész személyi védelmét ellátó egységének munkatársai arra az esetre, ha valamelyikük úgy dönt, kilátogatna a Szigetre – tudta meg a hvg.hu rendőrségi forrásoktól, akik szerint egészen a fesztivál végéig marad a készültség.


A lap azonban rákérdezett a két állami vezető stábjánál, hogy fontolgatják-e a fesztiválozást, de mindkét helyről nemleges választ kaptak.

Ettől függetlenül is fennáll a készenléti állapot, mert Polt is és Orbán is bármikor meggondolhatja magát, igaz egyikőjük sem az a kimondott fesztiválozó alkat. Sőt, a lap forrásai egyetlen olyan korábbi esetre sem emlékeznek, amikor bármelyik védett állami vezető kiment volna a fesztiválra.


Nem lenne könnyű a rajongók gyűrűjéből kimenekíteni Orbánt

A nagy készültségre mégis szükség van, mert a Szigeten nem egyszerű a védett személy biztosítása. A testőröknek gondot jelenthet az ismeretlen tömeg, amit előre képtelenség ellenőrizni, ezért nehéz felkészülni és reagálni bármilyen hirtelen eseményre. Amennyiben be kéne veti a Terrorelhárítási Központ egységeit, és menekíteni kellene a kormányfőt vagy a legfőbb ügyészt – például az őket megrohanó rajongók elől –, akkor az is megnehezítheti a TEK-esek feladatát, hogy a Sziget Fesztiválra csak két bejutási-távozási lehetőség van –teszi hozzá a lap.