A tanév végén lemond a CEU rektora

Forrás: YouTube

-

A Közép-európai Egyetem (CEU) rektora, John Shattuck ma jelentette be, hogy a most kezdődött tanév végén lemond rektori tisztségéről – adta hírül az eduline.hu. Shattuck néhány napja közölte a nyilvánossággal, hogy a CEU több kurzusát is megnyitja a menekültek előtt.


Shattucknak a mostani lesz a hetedik tanéve a CEU rektoraként. Mint elmondta, ez az év teszi majd fel a koronát elnök-rektori tevékenységére. „Izgalmas teendők állnak előttünk. Megerősítjük a nyílt társadalmak iránti elkötelezettségünket, amelynek jelentőségét drámai módon illusztrálja a menekültválság és a demokrácia intézményét próbára tevő kihívások” – írta Shattuck.


A rektor néhány nappal ezelőtt jelentette be, hogy az egyetem több eszközzel is igyekszik segítséget nyújtani a menekülteknek, például több kurzust megnyitnak előttük, felvesznek egy Szíria-specialistát a civil társadalom programjukba, és létrehoznak egy kezdeményezést, amelynek célja az egész régióba érkező menekültek oktatási lehetőségeinek előmozdítása lesz.