A szürke ötven árnyalata kapta a legrosszabb film díját

Forrás: Fifty Shades of Grey

-

A szürke ötven árnyalata A Fantasztikus Négyes című szuperhősmozival megosztva kapta idén a Los Angelesben kiosztott Arany Málna díjat az év legpocsékabb filmje kategóriában.


Az E. L. James könyve alapján készített erotikus filmadaptáció öt kategóriában is „győzelmet aratott” az Oscar-gála előestéjén rendezett díjátadón. A Universal Pictures filmstúdiónak világszerte 571 millió dolláros bevételt hozó produkciónak a legrosszabb film kategóriáján kívül citromdíjat osztottak forgatókönyve, a női és a férfi főszereplő játéka, valamint párosuk vásznon nyújtott közös teljesítménye miatt is. (A filmtől mi sem voltunk elragadtatva – kritikánk.)

Így a legrémesebb színésznő Arany Málna díját Dakota Johnson, a legpocsékabb színészét pedig Jamie Dornan kapta.


Dakota Johnson A szürke ötven árnyalatában


A Fantasztikus Négyes két citromdíjat zsebelt be: a zsűri ezt az alkotást találta idén a legrosszabb filmes feldolgozásnak, míg Josh Trank rendkívül gyenge rendezésével került kategóriája élére.

Az idén a legjobb férfi mellékszereplő kategóriában a Creed című Rocky-filmben Rocky Balboa megformálásáért Oscar-díjra is jelölt Sylvester Stallone Arany Málnát is kapott, azonban az ő díja kivételesen elismerésnek számít: az a színész kapja, aki régebbi mellényúlásai után megint minőségi produkciókban játszik.


Sylvester Stallone a Creedben


Az idei Arany Málna díjasok teljes listája itt olvasható.

Az Arany Málna díjakat immár 36. alkalommal adták át az Oscar-gála előestéjén. A „győztesekről” az 1980 óta adományozott díj 47 amerikai államban és 21 más országban élő 900 szavazója dönt. Az aranyszínű festékkel lefújt málnaszemet ábrázoló díjat rendszerint nem veszik át személyesen a sztárok, de emlékezetes, hogy 2010-ben Sandra Bullock (Ő a megoldás) és 2005-ben Halle Berry (Macskanő) is elment a nekik megszavazott citromdíj átadására.