A szürke mackónadrág visszatér Szombathelyre

Fotó: MTI/MTVA / Koszticsák Szilárd

-

Nyáron lejár a szerződése az angol másodosztályú Fulhamnél, ezért Király Gábor, a magyar válogatott kapusa 18 év után visszatérne nevelő egyesületéhez, a Haladáshoz. A német Bild című lapnak adott interjúban a 38 éves kapus arról beszélt, hogy miért viseli folyton a védjegyévé vált melegítő nadrágot.


Király Gábor 1997-ig volt a Szombathelyi Haladás kapusa, innen akkor igazolt a Hertha BSC-hez. Korábban játszott a Crystal Palace, az Aston Villa, a Burnley és az 1860 München színeiben is. 93 alkalommal védett a magyar válogatottban, lefutóbb a vasárnapi, görögök elleni Eb-selejtezőn. A német lapnak azt mondta: eleinte furcsa volt, hogy berlini csapattársa és barátja, Dárdai Pál lett a főnöke, de szerinte szövetségi kapitány tökéletesen végzi a dolgát.

A Bild úgy említi Királyt, mint Berlin legismertebb mackónadrágját, és természetesen az interjúban sem hagyták ki a lehetőséget, hogy rákérdezzenek a kultikus ruhadarabra, amelyben Király mindig a pályára lép. A kapus azt mondta, a szokás még gyerekkorából származik, mert olyan helyen nőtt fel, ahol a követ és az ágak összekarmolták volna a lábát. Annyira megmaradt a szokása, hogy 760 profi meccséből talán 30-35 alkalommal lépett rövidnadrágban pályára.