A szülinapján rúgta ki Magnussent a McLaren

Fotó: AFP / JOSEP LAGO

-

Nem számít többé tartalékpilótaként Kevin Magnussenre a McLaren, miután a versenyző nem illik a csapat terveibe.


Magnussen az előző idényben Jenson Buttonnal együtt versenyzett a wokingi istállóban, de Fernando Alonso téli érkezése után csak tartalékpilóta-státus jutott neki. Az idénynyitó még vezetett is, miután Alonso csak lábadozott egy tesztbalesetből, több lehetőséget azonban nem kapott, és a csapat most közölte, nem tartja meg újabb egy évre.

„Vártam pár napot, miután a szerződés szerint a McLarennek el kellett döntenie, él-e az opciós jogával – nyilatkozta Magnussen. – Nagyjából egy héttel később kaptam egy mailt Ron Dennis titkárától, Justine Bowentől, de akkor már sejtettem, mi lehet benne. Egy rövid bekezdésben leírták, hogy nincs hely a számomra náluk. Történetesen a születésnapomon kaptam meg.”

A mezőny nagy részének már van helye 2016-ra, Magnussen számára a Lotus felvásárlását tervező Renault dobhat menőövet. A dán pilóta mindenesetre eltökélt, hogy maradhasson a Forma–1-ben.

„Több F1-es csapattal is tárgyaltam, van, amelyikkel jelenleg is tárgyalok. Van tehát esélyem, az ambícióim változatlanok, tudom, hogyan kell versenyt nyerni, hogyan kell bajnokságot nyerni, továbbra is Forma–1-es világbajnok akarok lenni” – kardoskodott Magnussen.