A szövetség bekeményített Hosszú-ügyben

Fotó: MTI / Mohai Balázs

-

Kiss László szövetségi kapitány Hosszú Katinka Facebook-oldaláról hétfőn értesült arról, hogy a versenyző és edzője már Austinban tartózkodik. A szövetség csak akkor adja meg a rajtengedélyt, ha Hosszú felhívja a kapitányt.


„Bár január 14-én, csütörtökön a Nemzeti Színházban rendezik meg az 58. Év sportolója gálát, Hosszú Katinka január 10-én vasárnap elutazott az Egyesült Államokba, hogy részt vegyen Austinban a pénzdíjas Arena Pro versenysorozat második állomásán, amelyre január 15-17. között, péntektől vasárnapig kerül sor” – írja a MÚSZ, amely jelzi, Hosszú Katinka már vasárnap elutazott, de versenyengedélyezési kérelme - a menedzsmentje révén - hétfőn érkezett meg a szövetségbe.


Hosszú Austinból jelentkezett:

Tegnap este megérkeztünk Austin-ba, ahol pénteken kezdődik az Arena Pro Series verseny. Ma reggel pedig irány az edző...

Posted by Katinka Hosszu on Monday, 11 January 2016

A szövetség leszögezi, hogy kényszerhelyzetbe kerültek: ha megadja a versenyengedélyt, akkor igazolja, hogy Magyarországon egy kiemelkedően sikeres sportoló bármit megtehet. Ha nem adja meg - és amennyiben az Arena versenysorozat rendezői megkövetelik a startengedélyt -, akkor a MÚSZ a legjobb szándéka ellenére is kárt okozhat a legeredményesebb magyar versenyzőnek, mint ahogy a verseny rendezőinek is. Nyilvánvaló, hogy Hosszú Katinka neve szerepel a programban, a verseny rangját emelő részvételére a házigazdák joggal számítanak, a repülőjegyét alighanem megvették, kint tartózkodásának költségeit minden bizonnyal kifizették - olvasható a MÚSZ tájékoztatójában.


Versenyezhet, ha telefonál

Mindezek ismeretében a Magyar Úszó Szövetség úgy döntött: bár a versenyzőnek a versenyengedélyt még az austini meghívás elfogadása előtt illett volna megkérnie, a kialakult helyzet mielőbbi békés rendezésének elősegítése érdekében a versenyengedélyt megadja, ha azt Hosszú Austinból megkéri a szövetségi kapitánytól.

A szövetség szerint bár a sportolónak a versenyek előtt már az úszásra kell összpontosítania, Austinban azonban mégsem az olimpia zajlik, és egy néhány perces telefonbeszélgetés Hosszú Katinka teljesítményét nem befolyásolhatja negatívan, viszont ily módon a részéről is kifejezésre juthat a vita lezárásának szándéka.

KÖVESD A VS SPORTROVATÁT A FACEBOOKON IS!