A szokásosnál is nehezebben lehet Budapesten közlekedni

Fotó: VS.hu / Adrián Zoltán

-

Vasárnap reggel nem kezdődött jól: nem járt az M2-es metró. Emellett rengeteg járat útvonala változik mostantól. Itt a lista.


Eddig sem volt nagyon könnyű Budapesten közlekedni, de vasárnaptól igazi kihívás lesz eljutni a város egyik pontjából a másikba. A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) Facebook-oldaláról összeszedtük, mi változik.


A vasárnap eddigi egyetlen jó híre: bár reggel még műszaki okok miatt pótlóbuszok jártak az M2-es metró teljes vonalán, délre helyre állt a rend.

A 194B autóbusz módosított útvonalon, 194-es jelzéssel közlekedik vasárnap az utolsó járatindulásig, mert a XVIII. kerületi Ipacsfa utcai útépítés következő üteme miatt a Közdűlő utat a Besence utca és az Ipacsfa utca között lezárják.

Vasárnaptól várhatóan december közepéig a 14-es villamos helyett pótlóbusz jár a Béke tér és a Lehel tér közötti szakaszon, a villamos rövidített útvonalon csak Káposztásmegyer és a Lehel utca/Róbert Károly körút között jár, mert a Róbert Károly körút felújításának részeként vágányfelújítást végeznek. A Róbert Károly körút várhatóan jövő nyárig tartó komplex rekonstrukciójának végére az Árpád híd és a Vágány utca között új aszfaltréteget kap, ahol szükséges, ott a teljes pályaszerkezet cseréjét elvégzik, kerékpárutat építenek, felújítják a járdákat, a gyalogátkelőhelyeket akadálymentesítik, megújul a közvilágítás, a biztonságos közlekedés érdekében kamerarendszert építenek ki.

Vasárnap 20 óráig terelve jár a 15-ös és a 115-ös autóbusz, valamint a 70-es és a 78-as trolibusz, mert lezárják az V. kerületi Kálmán Imre utcát a Vadász utca és a Honvéd utca között filmforgatás miatt. A Kálmán Imre utca Bajcsy-Zsilinszky úti torkolatában ugyanezen a napon útburkolat-javítási munkákat végeznek, ezért a Kálmán Imre utca a Vadász utcától a Bajcsy-Zsilinszky útig egyirányú lesz, azaz a Bajcsy-Zsilinszky út felől nem lehet majd a Kálmán Imre utcába behajtani.

Változik egyes budai villamosjáratok közlekedése, mert Budagyöngye és Hűvösvölgy között vágánykarbantartási munkákat végeznek. Az 59-es és az 59A villamos eredeti, menetrend szerinti útvonalán, a Szent János Kórház, illetve a Széll Kálmán tér M és a Márton Áron tér között viszi az utasokat, az 56A, az 59B és a 61-es villamos pedig ideiglenesen nem jár. Hűvösvölgyről a meghosszabbított útvonalú 61-es jelzésű pótlóbusszal lehet a Széll Kálmán teret, illetve a Móricz Zsigmond körteret megközelíteni.

Vasárnap 15 óra és várhatóan 17 óra között az 5-ös, a 7-es, a 8E, a 110-es, a 112-es, a 133E és a 178 autóbusz forgalmában fennakadás lehet, mert az V. kerületi Szabad sajtó úton a Buda irányú sávok lezárásával demonstrációt tartanak. A zárásokat a résztvevők számától teszik függővé, tervezetten a Buda irányú forgalmat a Pest irányú belső sávon fenntartják. A terület teljes lezárása esetén az Erzsébet hídi járatok közlekedéséről itt, a BKK Facebook-oldalán, illetve a BKK Info oldalán vagy a BKK Info mobilalkalmazáson keresztül lehet majd tájékozódni.