A szívbajt hozza az autósokra a BKV-s traffipax

Fotó: MTI / Czimbal Gyula / MTI / Czimbal Gyula

-

Egy olyan videó került nyilvánosságra, amin a BKV-s kocsiból mérik a sebességet. Utánakérdeztünk, és kiderült: valóban van BKV-s traffipax, de fölösleges az ijedelem, hiszen a rendőrség még nem szervezte ki a sebességmérést.


Március végén került elő egy videó, amin az M3-as bevezető szakaszánál egy BKV-s autóból mérik a sebességet, valahol az M3-as bevezetőjénél, egy benzinkútnál. A videó készítője még szóváltásba is keveredett az autóban ülő férfival, de az nem derült ki, hogy kerül a traffipax egy civil kocsiba, és mit kezdenek a gyorshajtók adataival.

A VS.hu megkereste az Országos Rendőr-főkapitányságot, ahol azt közölték, hogy „jelenleg csak a rendőrség végez sebesség-ellenőrzési feladatokat. Ebből adódóan a BKV nem küld a rendőrség felé gyorshajtást bizonyító felvételeket”. Vagyis a rendőrség nem szervezte ki a traffipaxokat a BKV-hoz.


Trafipax, ilyen aljas módszereket  alkalmaznak!

Posted by Zoltán Puskás on 2015. március 28.

Miután a BKV is válaszolt a kérdéseinkre, kiderült, mindez csak részben igaz. A közlekedési vállalatnál azt mondják: nem küldenek mérési eredményeket a rendőrségnek, azt azonban elismerték, hogy használnak lézeres sebességmérőt. A cég egy traffipaxszal rendelkezik, és több mint tíz éve vizsgálják az általuk üzemeltetett járműveket, hogy „megelőzhessék, visszaszoríthassák a sebességtúllépéseket és javítsák a szolgáltatás színvonalát”.

Állítják, hogy a sebességmérés során készített felvételeket kizárólag a BKV-n belül használják fel. „A szabálytalanságot – például gyorshajtást – rögzítő felvételek az érintett telephely részére kerül megküldésre, ahol megteszik a szükséges munkáltatói intézkedéseket”.

A rendőrök által most tavasszal bevezetett „mindent látó” traffipaxról itt olvashat!