Botrányai miatt elhagyja a felesége a csalárd jógagurut

-

Hat nő vádolta meg szexuális zaklatással Bikram Choudhuryt; a felesége nem bírta tovább.


Rajashree Choudhury kibékíthetetlen ellentétekre hivatkozva akar válni 31 év után a Bikram jóga létrehozójától, Bikram Choudhurytől - írja a Telegraph. A nő azután válik, hogy a 69 éves gurut több 6 tanítványa beperelte szexuális zaklatás és nemi erőszak miatt. A perek jövőre indulhatnak. Bikram azt mondta, a vádak óta a felesége nem néz a szemébe.


A rocksztárként viselkedő guru büszkén hirdeti, hogy csodát tesz az emberek testével, lelkével és szexuális életével; sokan istenként tisztelik, a kultuszát azonban kikezdheti az egyre dagadó botrány - írtuk márciusban, „A jógaguru, akinek atombombák vannak golyóiban” címmel.

Az első keresetet 2013-ban Sarah Baughn nyújtotta be Bikram Choudhury ellen. Húszéves volt, amikor Choudhury 2005-ben zaklatta. Szerinte annak ellenére, hogy rajta kívül öt másik nő is megvádolta a gurut, a hívei annyira a hatása alatt vannak, hogy egyszerűen el sem tudják képzelni, hogy ez megtörténhetett. Sarah Baugh viszont határozottan állítja, hogy Choudhury üldözi a nőket, és áldozatnak tekinti őket: „És ha valaki a szemébe néz, és azt mondja, nem, ugyanúgy folytatja.”

A nő az ABC Nightlight című műsorában mesélte el, hogyan próbálta szexre kényszeríteni a mestere: azzal fenyegette, hogy soha nem fog jógaversenyt nyerni, ha nem fekszik le vele. A nő második lett a versenyen.

Egy másik áldozat, Larissa Anderson szintén az ABC műsorában mondta el, hogy a guru a saját házában erőszakolta meg, miközben a felesége és a két gyereke az emeleten aludt. Egy Jane Doe-ként emlegetett nő pedig azt állítja, hogy Choudhury háromszor erőszakolta meg.

Jane Doe a Vanity Farinek számolt be részletesen arról, hogyan erőszakolta meg Choudhury. A házába csalta, miután azt hazudta neki, nem lesznek kettesben. A mester arról beszélt, spirituálisan fel kell világosítania tanítványát, ehhez kell, hogy eggyé váljanak. Annak ellenére erőszakolta meg a nőt, hogy az sírt. Choudhury ellen az utolsó feljelentést egy kanadai tanítványa, Jill Lawler tette, február 13-án.