A szerbek a focivilágbajnokok az U20-asok között

Fotó: AFP / MICHAEL BRADLEY

-

A döntőben hosszabbításban győzték le a brazilokat. A gólkirályi címért zajló versenyben Mervó Bence második lett öt találatával.


A szerbek – esős, szeles időben, 25 ezer néző előtt – a 118. percben szerzett góllal győztek 2-1-re az aucklandi fináléban, s ezzel országuk függetlenné válása óta az első vb-címet érdemelték ki ebben a korosztályban. A volt Jugoszlávia 20 éven aluliak alkotta futballválogatottja 1987-ben tudott diadalmaskodni ebben a sorozatban.Az új-zélandi tornán a bronzérmet Mali szerezte meg, amely a helyosztón 3-1-re nyert a kiállítás miatt a meccset tíz emberrel befejező Szenegál ellen. Mali válogatottjából került ki a vb legjobb játékosa is: a címet a kisdöntőben kétszer is eredményes Adama Traore kapta.


Mervó Bence és a szerb Nemanja Maksimovic a Magyarország-Szerbia mérkőzésen a húsz éven aluliak új-zélandi labdarúgó-világbajnokságának nyolcaddöntőjében


A világbajnokság gólkirálya az ukrán Viktor Kovalenko lett, aki azzal előzte meg a szintén öttalálatos Mervó Bencét, a magyar válogatott legeredményesebbjét, hogy neki két gólpassza is volt.