A szerb miniszterelnök menekült gyerekeket simogatott

Fotó: MTI / Molnár Edvárd

-

Aleksandar Vucic csütörtökön szép napot kívánt a magyarkanizsai tranzitzónában várakozó menekülteknek. Volt tánc és közös fotózkodás is.


Az Európai Unió tagországainak mindegyike így vagy úgy, de lezárja a határait a migránsok előtt, Szerbia viszont nem ezt teszi – jelentette ki AleksandarVucic szerb miniszterelnök csütörtökön a szerb-magyar határ mellett fekvő Magyarkanizsán, ahol a migránsok számára kialakított pihenőhelyre látogatott.

A Délmagyar.hu beszámolója szerint a tranzitzónában, ahol 22 nagy katonai sátrat állítottak fel, Aleksandar Vucic és Beate Merk bajor Európa-ügyi és regionális kapcsolatokért felelős miniszter beszélgetett a menekültekkel. Magyarország neve többször elhangzott.

A lap tudósítója szerint volt olyan menekült, akivel kérésére együtt fotózkodott Aleksandar Vucic. A szíriai fiatalember ezt megköszönte, és azt mondta, nagyon örül, hogy megismerhette Szerbia kormányfőjét. A politikusnak mindenkihez volt egy jó szava, a gyermekekkel különösen hosszan beszélgetett, megsimogatta a fejüket, arcukat, és azt kívánta nekik, érezzék jól magukat. Néhány héten belül ideiglenes befogadóközpontot hoznak létre a migránsok számára Szabadkán. Szerbiában az idén mintegy 100 ezer menekültet regisztráltak.Miközben a másfél órás látogatás végén Vucic és Beata Merk sajtótájékoztatót tartott a tranzitzóna bejáratánál, tőlük száz méterre szíriai férfiak egy csoportja táncra perdült.