A Szent Márton-terv keretében építenek stadiont Puskás Tivadarék

Fotó: MTI / Illyés Tibor

-

Szombathely polgármestere elhelyezte az új aréna alapkövét a majdani kezdőkör alá. Nem csak a focisták örülhetnek, sportcsarnok is épül.


Ünnepélyes keretek között a majdani kezdőkör alá helyezték el a Haladás új sportkomplexumának alapkövét hétfőn Szombathelyen, a Rohonci úton. Kiss Antal miniszteri biztos köszöntőjében kiemelte: a kilencezer fős, UEFA IV-es besorolású, teljes mértékben fedett lelátóval rendelkező futballpályán túl egy sportcsarnok is helyet kap az új létesítményben, amely 2017 nyarára készülhet el.

A 15,2 milliárd forintos, száz százalékban állami támogatással felépülő sportkomplexum alapterülete összesen 56 499 négyzetméter, ebből a futballpálya alapterülete 8064 négyzetméter lesz. Az új multifunkcionális sportcsarnokban otthonra találnak majd egyebek között a birkózók, az ökölvívók és a tornászok is, de helyet kap benne egy korszerű konditerem, egy súlyemelőterem, bemelegítőfolyosó és kézilabdapálya is.

Az 50 méter széles és 60 méter hosszú, kétszintes csarnokban 458 szurkoló fér el kényelmesen – tette hozzá a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium miniszteri biztosa.


Szent Mártonnak hála

Puskás Tivadar, Szombathely polgármestere arra hívta fel a figyelmet: Szombathely életében a 2016-os év kiemelkedő, hiszen idén ünneplik az ókori Savariában született Szent Márton születésének 1700. évfordulóját.

A jövő év nyarára, mire elkészül az új stadion, a Szent Márton-terv keretében – szintén kormányzati támogatással – megújulnak a barokk belváros legfontosabb épületei is – jelezte.


Illés, Király

Az ünnepségen Illés Béla, a Haladás többségi tulajdonosa és Király Gábor, a Haladás legendás kapusa közösen leplezték le a sportkomplexum logóját.

Ezután következett az alapkőletétel, melynek fedlapja alá egy úgynevezett időkapszulát helyeztek el, amelybe a beruházásról döntő kormányhatározat másolata, néhány pénzérme, a Vas Népe és a Nemzeti Sport aznapi számának egy-egy példánya, a Szent Márton-évi plakett, egy különleges díszoklevél, a Haladás és a HVSE, valamint a kivitelező cégek zászlói kerültek.