A szenátus republikánus vezetője gonosztevőnek nevezte Putyint

Fotó: Getty Images / Andrew H. Walker

-

Miközben Trump az orosz elnök iránti tiszteletéről beszélt, Mitch McConnel élesen bírálta Putyint.


Trump a Vlagyimir Putyinnal való együttműködés mellett állt ki, a szenátus republikánus párti frakcióvezetője azonban élesen bírálta az orosz elnököt. Egy interjúban arról beszélt, hogy tiszteli Putyint, rögtön ezt követően viszont Mitch McConnell, a szenátus republikánus frakciójának vezetője „gonosztevőnek” nevezte őt.
Az elnök Foxnak adott interjúját helyi idő szerint csak vasárnap délután adják le, ám a republikánusokhoz közel álló televízió már délelőtt részleteket sugárzott belőle, állásfoglalásra késztetve Mike Pence alelnököt és Mitch McConnellt, a szenátus republikánus frakciójának vezetőjét.
Az interjúban Trump azt mondta, hogy ugyan tiszteli Putyint, de nem biztos, hogy megtalálja vele a hangot. Ám jobb kijönni Oroszországgal, mert segíthet az Iszlám Állam elleni harcban, és ma ez a legfontosabb dolog a világon.

McConnellaz interjú kapcsán arról beszélt, nem ért egyet Trumppal, mert


Putyin a KGB ügynöke volt, és gonosztevő. Nem oly módon választották meg, amit az emberek többsége hiteles választásnak tart. Az oroszok annektálták a Krímet, lerohanták Ukrajnát, és belekeveredtek a mi választásunkba is.


Mike Pence alelnök az ABC televízión pedig arról beszélt, hogy az elnök dönt majd az Oroszországra kiszabott szankciók esetleges feloldásáról, mindenesetre ezeknek a büntető intézkedéseknek szerinte mindaddig érvényben kell maradniuk, amíg Oroszország megsérti a tűzszünetet Ukrajnában.